Datum: vrijdag 3 december 2021, 23:26 - Auteur: Redactie

Sterk NAC Breda vermorzelt FC Den Bosch in De Vliert

NAC speelde een sterke wedstrijd op bezoek in Den Bosch. Het was gedurende de gehele wedstrijd beter en dat was ook aan de eindstand te zien. In de eerste helft gaf NAC vrijwel niets weg en wist het op voorsprong te komen door een doelpunt van Seuntjens. In de tweede helft werd de voorsprong verder uitgebouwd en vielen de doelpunten als rijpe appelen. De Rooij tekende voor de 0-2, Van Schuppen maakte de prachtige 0-3 en de 0-4 kwam uit een vrije trap van Haye. Het slotakkoord was van invaller Kestens, die de 0-5 op het scorebord zette.

Hoofdtrainer Edwin De Graaf keerde vandaag terug op de bank, nadat hij de laatste twee duels niet aanwezig kon zijn in verband met een medische ingreep. Zijn basiself werd slechts op één plaats gewijzigd ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Jethro Mashart keerde terug op de linksachter positie. Hierdoor moest Michaël Maria op de bank beginnen. Toch begon NAC vandaag anders aan de wedstrijd. Van Schuppen begon in de punt van de aanval, Seuntjens speelde als aanvallende middenvelder.

NAC begon goed aan het duel en zette de thuisploeg direct onder druk. Dit resulteerde na zeven minuten spelen in de eerste grote kans voor NAC. Jarchinio Antonia werd op snelheid de diepte ingestuurd en legde de bal keurig af bij Van Schuppen. Van Schuppen raakte de bal echter helaas volledig verkeerd, waardoor de bal over het doel van Van der Steen ging.

Ook FC Den Bosch kreeg een grote kans in de openingsfase. Ryan Leijten was aan de aandacht van de Bredase verdediging ontsnapt, maar gelukkig stond Olij op de goede plaats om een achterstand te voorkomen.

NAC speelde naar behoren in de eerste helft en wist dit in de 24e minuut ook tot uiting te brengen in de score. Ralf Seuntjens, die het dus weer vanaf ‘tien’ mocht doen vandaag, bekroonde dit met zijn tiende doelpunt van het seizoen. Via de tegenstander viel de bal met een boog in het Bossche doel: 0-1!

Het laatste kwartier van de eerste helft nam NAC wat gas terug, maar behield het wel de controle. 0-1 was dan ook de stand waarmee we aan de thee gingen.

De tweede helft leek FC Den Bosch wat meer in het spel te komen, totdat NAC er na 57 minuten spelen 0-2 van maakte met een flitsende counter. Weer was Jarchinio Antonia de aangever, deze keer bracht hij Kaj de Rooij in stelling. Voor De Rooij was het een koud kunstje om Van der Steen te verschalken. 0-2!

Na de 0-2 zat NAC op rozen en wist het vrij snel ook de derde en vierde van de avond aan het geheel toe te voegen. De 0-3 was een stiftje van Boris van Schuppen en de 0-4 een vrije trap van Thom Haye.

En daar bleef het niet bij. In de 74e minuut maakte invaller Pjotr Kestens de 0-5, nadat hij uitstekend de diepte in werd gestuurd. Kestens rondde goed af en zette de vijfde voor NAC en daarmee de eindstand op het scorebord. Hiermee gingen de drie punten mee in de bus naar Breda.

Volgende week vrijdag mag NAC aantreden tegen Almere City. Deze thuiswedstrijd begint om 20:00 uur.

FC Den Bosch – NAC Breda 0-5 (0-1)
0-1 Ralf Seuntjens, 0-2 De Rooij, 0-3 Van Schuppen, 0-4 Haye, 0-5 Kestens.