Datum: zaterdag 13 januari 2024, 16:39 - Auteur: Redactie

NAC Breda voltrekt heerlijke ‘remontada’ bij FC Emmen

De thuisploeg hervatte de competitie in de eerste wedstrijd fel en kwam binnen tien minuten al op voorsprong via Vlak. Een half uur later wist hij nogmaals het net te vinden en verdubbelde hiermee de voorsprong voor FC Emmen. NAC kwam er in de eerste helft niet aan te pas, maar dat veranderde in de tweede helft volledig. Na een uur spelen maakte Garbett op fantastische wijze de aansluitingstreffer. Tien minuten later wist Ómarsson de gelijkmaker te produceren. Koscelnik maakte een kwartier voor tijd de comeback voor NAC compleet: 2-3.

Voor het eerste duel van het nieuwe jaar ging NAC zaterdagmiddag op bezoek bij FC Emmen. In vergelijking met de elf namen die voor de winterstop de Brabantse derby begonnen, keerden Staring en Kuijpers terug in de basis. Omgba en Besselink waren beiden niet fit en reisden niet mee naar Emmen. Patriot Sejdiu was, sinds het vorige duel met FC Emmen, weer fit genoeg om onderdeel uit te maken van de selectie.

Na vier minuten zorgde NAC voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Kuijpers werd goed de diepte ingestuurd door Ómarsson en ging op de doelman af. In plaats van te schieten zocht hij Boere die mee was in de aanval, maar dit kon worden verdedigd door de Emmenaren.

Nog geen drie minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Vlak schoot de bal bekeken achter Kortsmit het doel in. FC Emmen ging na dit doelpunt met meer vertrouwen voetballen en ging op zoek naar een tweede treffer.

De doelman van NAC moest een aantal keer in actie komen en hield daarmee zijn ploeg in de wedstrijd. Na een half uur spelen was de ploeg van Grim heel dichtbij de 2-0. Konings zag zijn volley op de lat uiteenspatten. Vlak verdubbelde na veel kansen de voorsprong voor FC Emmen. Zijn vrije trap werd van richting veranderd, waardoor Kortsmit kansloos was en de bal in het doel zag gaan.

In de tweede helft ging NAC nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Garbett kwam vrij op de rand van de zestien en haalde uit, maar zijn inzet belandde naast het doel. Een minuut later was het toch raak voor de Nieuw-Zeelander. Garbett schoot van grote afstand de bal hard in de kruising achter doelman Hoekstra.

De aansluitingstreffer gaf NAC weer hoop op een resultaat en de ploeg was even later dan ook al dicht bij de gelijkmaker. De voorzet van Kuijpers bereikte echter geen ploeggenoot en de bal rolde uiteindelijk voorlangs.

De goede inzet van NAC werd uiteindelijk beloond met het doelpunt van Ómarsson. Na een corner belandde de bal voor zijn voeten en kon hij van dichtbij de bal in het doel schieten. Zo’n vijf minuten later werd de verrassende comeback compleet. Koscelnik kopte de bal van dichtbij in het doel, nadat een voorzet van Janošek werd verlengd door een verdediger van FC Emmen.

In de blessuretijd was FC Emmen heel dichtbij de 3-3. In eerste instantie wist Kortsmit knap redding te brengen, in de rebound werd de bal op de lat geschoten. De ploeg van Fred Grim bleef daarna gevaarlijk, maar wist het net niet te vinden.

NAC begint het jaar goed met een knappe overwinning in Emmen. Volgende week heeft NAC een weekend rust, om op vrijdag 26 januari terug te keren met een uitwedstrijd tegen Helmond Sport.