Datum: zondag 28 april 2024, 15:39 - Auteur: Redactie

NAC Breda wint belangrijke wedstrijd van Jong PSV

Om de play-offs om promotie te halen moest NAC punten halen tegen Jong PSV zondag in de Keuken Kampioen Divisie en dat lukte. De Bredanaars wonnen beide helften van de talenten uit Eindhoven.

Jean-Paul van Gastel gooide het vandaag over een andere boeg. Hij wijzigde zijn basiself aanzienlijk ten opzichte van de afgelopen weken. Vandaag verschenen de volgende elf namen aan de aftrap: Van de Merbel, Koscelnik, Martina, Van den Bergh, Kemper, Lucassen, Staring, Oldrup Jensen, Janošek, Boere, Ómarsson.

Nog voordat de eerste vijf minuten verstreken waren, kreeg NAC al een reuzenkans om een vroege voorsprong te realiseren. Dominik Janošek kreeg de bal op een presenteerblaadje van Elías Már Ómarsson, maar de Tsjech kreeg de bal niet goed op zijn voet, waardoor de kans verkeken was.

NAC was de bovenliggende partij in de openingsfase van de wedstrijd. Na 25 minuten spelen kreeg de ploeg van de jarige Jean-Paul van Gastel dan ook wat het verdiende. Martin Koscelnik kopte op fraaie wijze binnen na een goed aangesneden corner van Dominik Janošek.

Na iets meer dan een half uur spelen, was daar ook de eerste grote kans voor de bezoekers. Emir Bars ontsnapte aan de Bredase defensie en nam het doel van Pepijp van de Merbel onder vuur. De sluitpost had een prima redding in huis en voorkwam daarmee de gelijkmaker.

De tweede helft kroop Jong PSV iets meer uit de schulp en werd het gevaarlijker voor het Bredase doel. Toch hield de defensie stand, met onder meer debutant Cherrion Valerius als invaller.

Met nog tien minuten te spelen, gooide invaller Aimé Omgba de wedstrijd voor NAC in het slot. Op aangeven van de mee opgestoomde Jan van den Bergh, schoof Aimé Omgba de bal met precisie in het doel: 2-0!

Na de 2-0 kwam NAC niet meer in de problemen en voetbalde het de wedstrijd uit richting het laatste fluitsignaal. Volgende week komt ADO Den Haag op bezoek in het Rat Verlegh Stadion.

NAC Breda – Jong PSV 2-0 (1-0)
1-0 Kocelnik, 2-0 Omgba.