Datum: maandag 3 mei 2021, 22:19 - Auteur: Redactie

NAC Breda wint ‘kleine klassieker’ van NEC Nijmegen

NAC heeft zich goed herpakt tegen N.E.C.. Specialisten Mounir El Allouchi en Sydney van Hooijdonk schoten al vroeg in de wedstrijd de eindstand van 0-2 op het bord. El Allouchi deed dit vanaf elf meter en Sydney van Hooijdonk met een prachtige vrije trap. NAC stond goed en gaf weinig weg tegen een machteloos N.E.C..

Hans Visser nam vandaag de plaats in van de in quarantaine geplaatste Maurice Steijn. De hoofdtrainer stond in nauw contact met de bank via een telefoonverbinding, dus kon vanuit huis toch anticiperen op hetgeen zich in Nijmegen afspeelde. De basisopstelling bestond vandaag uit de volgende namen: Olij, Schouten, Adiléhou, Malone, Hendriks, Haye, Fiorini, El Allouchi, Azarkan, Van Hooijdonk en De Rooij.

Het eerste schot van de wedstrijd kwam van de tegenstander vandaag. Javier Vet kon aanleggen van een meter of twintig, maar de teruggekeerde Olij kon de bal eenvoudig pakken.

NAC had even nodig om te acclimatiseren in Nijmegen, maar toen het eenmaal aan aanvallen begon was het ook meteen raak. Kaj de Rooij zette goed druk op de verdediging en veroverde de bal ver op de helft van N.E.C.. Daar haalde hij de achterlijn en kapte zijn directe tegenstander Odenthal uit. Laatstgenoemde vloerde hem binnen het zestienmetergebied en scheidsrechter Van de Graaf wees resoluut naar de stip. Mounir El Allouchi wist wel raad met dit buitenkansje en schoot vanaf elf meter feilloos binnen: 0-1!

Tien minuten later leek NAC opnieuw een penalty te krijgen, toen Ramon Hendriks op de rand van het strafschopgebied onreglementair onderuit werd gehaald. Deze keer legde Edwin van de Graaf de bal er net buiten. Sydney van Hooijdonk ging achter de bal staan en dan weet je dat het wel eens raak kan zijn. Dat gebeurde dan ook. De spits vuurde een raket af met de winkelhaak als eindstation: 0-2!

Hierna kreeg NAC de volledige controle over de wedstrijd. Het voetbalde makkelijk en N.E.C. kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Mounir El Allouchi was nog dichtbij NAC’s derde met een vrije trap, maar Branderhorst kon deze nog net keren. 0-2 was dan ook de ruststand.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam op naam van Lewis Fiorini. De Schot legde maar eens aan van een meter of twintig en schoot de bal hard in de hoek. Helaas voor hem wist Branderhorst de bal te keren.

Verder gebeurde er weinig in de tweede helft. NAC stond goed en N.E.C. kwam moeizaam tot kansen. Verder dan een afstandsschot van Jordy Bruijn op de handen van Olij kwam de thuisploeg niet in de tweede helft.

NAC kreeg nog wel een aantal kansen via onder andere Sydney van Hooijdonk, Marouan Azarkan en invaller DJ Buffonge. Buffonge wist zelfs nog te scoren, maar deed dit vanuit buitenspelpositie, waardoor dit niet doorging.

Een uitstekende overwinning voor De Parel van het Zuiden in Nijmegen. Op naar vrijdag, dan komt MVV op bezoek in het Rat Verlegh Stadion.