Datum: zaterdag 3 juli 2021, 18:42 - Auteur: Redactie

NAC Breda wint traditioneel oefenduel in Zundert

De kop is eraf voor het Bredase voetbal. Op zaterdagmiddag trad NAC traditiegetrouw aan tegen de Zundertse selectie. Het werd een doelpuntrijke middag voor de Bredanaars met maar liefst acht doelpunten en geen tegentreffers, werd het 0-8. Tijdens de wedstrijd kregen vele spelers de kans zich te bewijzen in de hoofdmacht, de opstelling in de tweede helft bestond dan ook uit vele debutanten.

Edwin de Graaf stuurde de eerste helft de volgende namen het veld in: Olij, Schouten, Rutten, Marijnissen, Vanacker, Azzagari, Agougil, Seuntjens, Kestens, Bilate en De Rooij.

Het eerste schot van de wedstrijd kwam van de voet van Agougil. Op aangeven van Ralf Seuntjens schoot de jonge middenvelder maar net naast. Enkele minuten later is het wel raak voor de Parel van het Zuiden. Robin Schouten combineert met Ralf Seuntjens, waarna de rechtsback een-op-een op de Zundertse doelman af kon lopen. Schouten werkte de bal in de verre hoek en zette NAC op een voorsprong. Enkele minuten later weet Bilate de voorsprong te verdubbelen.

Ralf Seuntjens kwam na een half uur spelen ook op het scorebord. Op voorgeven van Bilate kon Seuntjens voor 0-3 tekenen. Direct na deze treffer deed Bilate het zelf en zorgde voor 0-4. Pjotr Kestens zorgde na 35 minuten spelen voor de 0-5. Bilate werd in de diepte gestuurd en kon op de keeper af. De spits wachtte geduldig op aansluiting en legde de bal breed op Kestens. De buitenspeler werkte de bal vervolgens binnen. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon NAC met elf andere namen: Van de Merbel, Ismail-Mahamed, Mekkaoui, Brandt, Mendes Delgado, Bel, Van Schuppen, Van Doorn, Tavares, Kosiah en Kotzebue.

In de vijftigste minuut profiteerde Vieri Kotzebue van een fout in de Zunderste verdediging en bracht hiermee de zesde Bredase treffer op het scorebord. Tien minuten later bracht Boris van Schuppen, Ayouba Kosiah in stelling die de bal eenvoudig kon binnen tikken. Diezelfde Kosiah nam ook de 0-8 voor zijn rekening, hij nam zelf de bal knap mee waarna hij de bal achter de Zundertse keeper schoof.

Aanstaande dinsdag staat het tweede duel op het programma. Dan neemt NAC het op tegen Cluzuna uit Wouw.

Opstelling eerste helft: Olij, Schouten, Rutten, Marijnissen, Vanacker, Azzagari, Agougil, Seuntjens, Kestens, Bilate en De Rooij

Opstelling tweede helft: Van de Merbel, Ismail-Mahamed, Mekkaoui, Brandt, Mendes Delgado, Bel, Van Schuppen, Van Doorn, Tavares, Kosiah en Kotzebue

Doelpunten:
10’ Robin Schouten 0-1
13’ Mario Bilate 0-2
31’ Ralf Seuntjens 0-3
32’ Mario Bilate 0-4
35’ Pjotr Kestens 0-5
50′ Vieri Kotzebue 0-6
60′ Ayouba Kosiah 0-7
75′ Ayouba Kosiah 0-8

(bron: nac.nl)