Datum: zaterdag 5 maart 2022, 15:17 - Auteur: Redactie

NAC Breda worstelt zich op kunstgras voorbij MVV

NAC heeft vandaag de vierde overwinning op rij weten te boeken. Op het kunstgras van MVV kwam het na een half uur spelen op 0-1 dankzij een doelpunt van Naoufal Bannis. In de tweede helft verdubbelde Ody Velanas de score voor NAC. Tien minuten voor tijd werd het nog even spannend, toen Kastrati voor de aansluitingstreffer zorgde. Gelukkig wist NAC uiteindelijk de 1-2 over de streep te trekken.

Edwin de Graaf koos vandaag niet voor de bekende opstelling met drie verdedigers. Het werd een 4-3-3 met Rutten, Adiléhou, Malone en Ligeon. Het middenveld werd bezet door Bakker, Velanas en Seuntjens. De aanval werd gevormd door Kestens, Hilterman en Bannis.

NAC begon goed aan de wedstrijd en wist gelijk een paar speldenprikjes uit te delen via onder anderen Velanas en Bannis. Na een minuut of tien spelen ging ook MVV zich met het spel bemoeien en dit werd dan ook direct gevaarlijk voor het doel van Olij. Gelukkig was Olij zichzelf weer vandaag en hield hij de eerste helft met fraai keeperswerk alles buiten zijn doel.

Na een half uur spelen werd het harde werken van Naoufal Bannis bekroond met een doelpunt. De spits, die vandaag op linksbuiten stond geposteerd, werd op fraaie wijze aangespeeld door Ruben Ligeon. Bannis controleerde met de borst, liet de bal éénmaal stuiten en werkte beheerst af: 0-1!

NAC had het wederom aan Olij te danken dat de 0-1 werd vastgehouden tot de rust. De doelman was een grote sta-in-de-weg voor de Limburgers.

Na rust controleerde NAC het duel en gaf het weinig weg. In de 50e minuut kreeg NAC wel een domper te verwerken, toen Malone naar de grond ging en de strijd moest staken met een blessure. Azzagari was zijn vervanger.

De meegereisde supporters schreeuwde NAC naar voren. In de 69e minuut gaf NAC, in de persoon van Ody Velanas, gehoor aan de wens van de supporters door de 0-2 binnen te schieten. Een goede lob van Seuntjens ging hieraan vooraf. Opnieuw een assist dus voor ‘De Seun’ en nog belangrijker; een verdubbeling van de voorsprong.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor De Parel van het Zuiden, totdat MVV Arian Kastrati binnen de lijnen bracht. De lange spits tikte met nog tien minuten op de klok uit het niets een voorzet achter Olij: 1-2.

Een paar hachelijke momenten voor het Bredase doel volgde, maar gelukkig wist NAC de voorsprong te bewaren, waardoor het de vierde overwinning op rij boekte.

Aanstaande vrijdag neemt NAC het in het eigen huis op tegen De Graafschap.