Datum: maandag 16 september 2019, 23:02 - Auteur: Redactie

NAC Breda buigt achterstand om en ruikt koppositie

NAC heeft maandagavond een belangrijke overwinning geboekt op Jong AZ. Dankzij twee treffers van invaller Sydney van Hooijdonk won de ploeg met van de Alkmaarders. Beide NAC-treffers vielen na rust, nadat Reijnders de thuisploeg voor rust op voorsprong had gezet.

Brood koos in Almere voor dezelfde elf als afgelopen vrijdag en zag bij Jong AZ veel spelers van het eerste elftal in de basis staan. Daardoor was de eerste fase in het voordeel van de thuisploeg, zonder kansen te creëren. De eerste kansen waren daarentegen voor NAC, dat met Stokkers en Verschueren het vijandelijke doel onder vuur nam, maar geen succes had.

De goal viel toch aan de andere kant. Druijf kopte de bal nog op de paal, maar in de rebound was Reijnders trefzeker. Nog voor rust was El Allouchi dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging via de onderkant van de lat het doel weer uit. Daardoor gingen beide teams de rust in met een 1-0 tussenstand.

Na rust was de intentie van NAC duidelijk: de ploeg wilde een resultaat boeken in Almere tegen Jong AZ. Brood bracht Schouten aan het begin van de tweede helft in en later ook Filipovic en Van Hooijdonk. En die laatste zou een heldenrol vertolken.

Zijn eerste balcontact was direct een treffer. El Allouchi lepelde bal in de zestien en met een lepe kopbal verschalkte de spits de uitkomende doelman De Boer: 1-1. De treffer was een bevestiging voor NAC dat er meer in zat en dat kwam er ook. De bal werd veroverd op het middenveld, Noblejas gaf de bal voor en Van Hooijdonk schoof de bal beheerst in de korte hoek: 1-2.

Er volgde nog een klein slotoffensief van de thuisploeg, maar Olij kwam niet meer echt in de problemen. Na 95 minuten floot Gerrets voor het laatst en kon NAC de drie punten gaan vieren. Vrijdagavond vindt de topper in het Rat Verlegh Stadion plaats tegen directe concurrent Excelsior.

Jong AZ – NAC Breda 1-2 (1-0) 1-0 Reijnders, 1-1 en 1-2 Van Hooijdonk.