Datum: zaterdag 29 april 2023, 20:29 - Auteur: Redactie

NAC dankzij parels van doelpunten voorbij Roda JC

Zaterdagavond nam NAC het in eigen huis op tegen Roda JC. Door doelpunten van Élias Már Ómarsson, Ezechiel Banzuzi en Victor Wernersson wist NAC in de eerste helft al een 3-1 voorsprong te pakken. Tien minuten voor tijd maakte Roda JC het nog even spannend door de 3-2 te maken, maar in de slotminuut maakte Sabir Agougil vanaf veertig meter met een absolute wereldgoal de 4-2! Door de overwinning klimt NAC naar de vijfde plaats.

Een Avondje van NAC geheel volgens traditie op de zaterdagavond. De Parel van het Zuiden ontving in het eigen Rat Verlegh stadion de nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie, Roda JC. Peter Hyballa besloot om de volgende elf namen het veld op te sturen: Roy Kortsmit, Rowan Besselink, Cuco Martina, Anselmo Garcia Mac Nulty, Victor Wernersson, Matthew Garbett, Javier Vet, Ezechiel Banzuzi, Ody Velanas, Jort van der Sande en Élias Már Ómarsson.

In de twaalfde minuut dacht Roda JC aan een counter te beginnen, maar de bal werd op de helft van NAC onderschept. Garbett draaide open en zocht gelijk de diepte bij de lopende Ómarsson. Van der Sande die aan de rechterkant mee liep ontving de bal van de IJslandse spits en legde hem in een keer goed terug voor Ómarsson. Die aarzelde niet en schoot de bal tegendraads in het doel, 1-0!

Iets meer dan tien minuten na de openingstreffer, wist NAC de voorsprong te verdubbelen. Ómarsson draaide op de helft van Roda JC goed weg van zijn tegenstander en stak de bal gelijk in de loop bij Van der Sande. De nummer negen hield goed het overzicht en legde de bal met gevoel bij Banzuzi neer. Bij de tweede paal kopte Banzuzi de bal in het doel en zette NAC zo op een 2-0 voorsprong.

In minuut 36 deden De Limburgers iets terug. Rechtsachter Boyd Reith gaf een fraaie lange bal richting het doel van NAC. De bal viel op het hoofd van Dylan Vente, die de bal in één keer richting het doel van Kortsmit kopte. De doelman bracht in eerste instantie nog redding, maar kon niet voorkomen dat Niek Vossebelt rebound in het doel kon schieten, 2-1.

Na de aansluitingstreffer van de Koempels was het even later Victor Wernersson die met een prachtig doelpunt de marge weer terugbracht naar twee. Van der Sande legde de bal breed, waarmee hij al zijn derde assist van de wedstrijd op zijn naam schreef. Op het eerste oog leek het een lastige bal om in één keer op doel te schieten, maar Wernersson twijfelde geen seconde en krulde de bal op prachtige wijze de rechterbovenhoek in, 3-1!

Na rust werd NAC pas in minuut 66 voor het eerst weer gevaarlijk. Van der Sande zette goed druk in het strafschopgebied van Roda JC en veroverde de bal. Hij gaf de bal mee aan invaller Omgba, die met een schitterende beweging de verdedigers van Roda te kijk zette. Door zijn actie zette hij zichzelf in een vrije schietpositie, maar hij schoot de bal helaas op de paal.

Tien minuten voor tijd deed Roda JC iets terug. De ingevallen Arjen Van der Heide speelde aan de rechterkant met een individuele actie zijn directe tegenstander uit. Hij nam de bal mee het strafschopgebied in en schoot met zijn linkerbeen de bal buiten bereik van Kortsmit in het doel, 3-2.

Door de 3-2 begon Roda JC aan een slotoffensief en bleef het tot het einde spannend. Totdat in de allerlaatste minuut keeper Rody de Boer de bal inleverde bij Agougil. De middenvelder twijfelde geen moment en schoot de bal vanaf veertig meter over de keeper in het doel, 4-2!

Na het doelpunt floot scheidsrechter Rob Dieperink voor het einde van de wedstrijd. Door de overwinning neemt klimt NAC naar de vijfde plek.

Volgende week kan NAC op bezoek bij Almere City deelname aan de Keuken Kampioen Divisie Play-Offs veiligstellen.

NAC Breda – Roda JC 4-2 (2-1)
1-0 Omarsson, 2-0 Banzuzi, 2-1 Vossebelt, 3-1 Wernersson, 3-2 Van der Heide, 4-2 Agougil.