Datum: zaterdag 3 februari 2024, 00:00 - Auteur: Redactie

NAC en De Graafschap bereiken de hatelijke brilstand

In het Rat Verlegh Stadion scoorden NAC Breda en De Graafschap niet vrijdagavond. Het duel der giganten van de Keuken Kampioen Divisie zal dan ook niet snel herinnerd worden als groots.

Boyd Lucassen begon vandaag in de basis ten koste van Martin Koscelnik. Fredrik Oldrup Jensen maakte zijn basisdebuut, nadat hij in Helmond al na tien minuten Roy Kuijpers moest vervangen die het veld geblesseerd verliet. Daarnaast keerde Aimé Omgba terug van een blessure, hij mocht meteen in de basis starten.

De thuisploeg kreeg de eerste mogelijkheden van de wedstrijd via Janošek en Van den Bergh, maar De Graafschap kwam tot dusver niet echt in de problemen. NAC bleef het doel van Jansen telkens opzoeken, maar de juiste eindpass ontbrak waardoor er niet genoeg gevaar werd gesticht.

Na een klein half uur spelen vergat Ómarsson een vlot lopende aanval af te ronden. Na een aantal prima combinaties kwam de bal voor de voeten van de IJslander, maar zijn inzet belandde naast het doel.

Vlak voor rust werden De Superboeren voor het eerst gevaarlijk via Flakus Bosilj, maar Kortsmit was alert en bracht goed redding. De corner leverde uiteindelijk een tegenaanval op voor NAC. Wederom liet de ploeg uitstekend positiespel zien en werd de weg naar het doel snel gevonden. Helaas strandde de aanval met een doeltrap voor Jansen, het vizier stond nog niet op scherp aan NAC-zijde.

Een mooi moment voorafgaand aan de tweede helft. Ralf Seuntjens kwam in de ploeg bij De Graafschap en keerde hiermee terug in zijn Breda. Hij kreeg een warm welkom van de supporters in het Rat Verlegh Stadion.

Het spelbeeld was aan het begin van de tweede helft niet anders dan in de eerste. NAC nam het initiatief en zocht veelvuldig het doel van de ploeg uit Doetinchem op. Doelman Jansen werd weliswaar nog niet getest aan het begin van het tweede bedrijf.

NAC wist zichzelf niet te belonen, gezien het aantal gecreëerde kansen. Invaller Haugen lanceerde zichzelf en sprintte het doelgebied van Jansen binnen. Voordat hij zijn actie kon afmaken werd hij onderuitgehaald en appelleerde voor een strafschop, maar die kreeg hij niet. 

De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Volgende week komt FC Eindhoven op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. dan gaat NAC op zoek naar de eerste drie punten van 2024.

(bron: nac.nl)