Datum: vrijdag 14 januari 2022, 22:43 - Auteur: Redactie

NAC en Volendam bereiken de hatelijke brilstand

NAC – Volendam was een wedstrijd van veel kansen, maar zonder doelpunten. Beide doelmannen blonken uit in een kansen festijn. NAC was de betere ploeg, maar wist zichzelf niet te belonen. Naoufal Bannis speelde alsof hij al jaren in dit elftal rondliep. De spits was een aantal keren dichtbij zijn eerste, maar vond steeds doelman Stankovic op zijn weg.

Vandaag verscheen een door COVID-19 geplaagd NAC aan de aftrap. De Graaf heeft moeten puzzelen maar kwam uiteindelijk tot de volgende opstelling. Olij op doel. De verdediging van links naar rechts: Rutten, Malone, Adiléhou, Bakker. Het middenveld werd gevormd door Haye, Agougil en Van Schuppen. Voorin werden de flanken bezet door De Rooij en Kotzebue. Nieuwkomer Nauofal Bannis mocht het gelijk vanaf de aftrap laten zien, in de punt van de aanval.

Dat NAC niet achterover ging hangen tegen de koploper, werd direct vanaf de aftrap duidelijk. Het eerste gevaar kwam van de voet van Bannis. De spits had weinig tijd nodig om zijn eerste gevaar te stichten voor De Parel van het Zuiden. Zijn inzet kon ternauwenood gekeerd worden door de Volendamse defensie.

De openingsfase was vandaag duidelijk voor NAC. Bannis was een plaag voor de bezoekers en noteerde al vroeg in de wedstrijd zijn tweede en derde kans. Ook Haye probeerde het eens van afstand, maar Stankovic bleek een sta-in-de-weg. Kreeg FC Volendam dan helemaal geen kans in het eerste kwart? Jawel, maar het afstandsschot van Walid Ould-Chikh kon gekeerd worden door Olij.

In de 26e minuut van het duel werd NAC misschien wel een penalty ontnomen. Een volley van van Schuppen werd gekeerd door de arm van Boy Deul. Scheidsrechter Nagtegaal zag er geen strafschop in.

Kort voor rust kreeg ook FC Volendam nog een flinke kans op de openingstreffer. Francesco Antonucci nam het doel van Olij onder vuur, maar Olij is niet voor één gat te vangen en had een uitstekende redding in huis op het schot van de Feyenoord-huurling. Zo gingen we rusten met een gelijke stand op het scorebord.

NAC ging na rust door waar het gebleven was: kansen creëren. Zo waren onder andere Haye, Bannis en Bakker dicht bij het openingsdoelpunt. Steeds stond Stankovic een Bredaas doelpunt in de weg.

In de slotfase kregen beide ploegen grote kansen. De doelmannen vertolkten een hoofdrol door werkelijk alles tegen te houden. Bannis kreeg twee grote kansen, maar vond Stankovic weer op zijn weg. Aan de andere kant verrichte Olij twee wereldreddingen op rij.

Hierdoor stond de brilstand na het laatste fluitsignaal nog steeds op het bord en behaalde NAC een punt tegen koploper Volendam. Het verdiende misschien wel meer vandaag.

Vervelend moment in de slotfase was de vijfde gele kaart van Haye, die hij kreeg na een akkefietje met de scheidsrechter. Hierdoor is hij geschorst voor het uitduel met FC Emmen.

Aanstaande woensdag neemt NAC het eerst nog in het TOTO KNVB Bekertoernooi op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt helaas nog zonder publiek gespeeld. Het duel is live te zien op ESPN.

(bron: nac.nl)

NAC Breda – FC Volendam 0-0.