Datum: vrijdag 10 september 2021, 23:00 - Auteur: Redactie

NAC en Roda JC bestrijden elkaar zonder succes

NAC is er niet in geslaagd de overwinning op ADO Den Haag een passend vervolg te geven. In Kerkrade eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel. Het venijn zat hem in de staart van het duel. Tot een kwartier voor tijd gebeurde er weinig. In het slot van de wedstrijd werden kansen door beide ploegen aan elkaar geregen. Toch wist niemand het net te vinden en moesten NAC en Roda JC genoegen nemen met een punt.

Na de 3-0 overwinning op ADO Den Haag van de vorige speelronde, voerde Edwin de Graaf slechts één wissel door in zijn basisopstelling. Danny Bakker keerde terug van een blessure en nam plaats naast Adiléhou in het centrum van de verdediging. Dit ging ten koste van Colin Rösler, die vandaag op de bank begon.

NAC was in de beginfase vooral zoekende. De thuisploeg zette NAC vroeg vast waardoor NAC moeite had de voetballende oplossing te vinden. Na het eerste kwartier kroop NAC ietwat uit de schulp, maar echt gevaarlijk werd het niet. Hetzelfde gold overigens voor de Limburgers. Zo noteerde we voor rust eigenlijk geen echte grote kans.

De tweede helft begon wel meteen met een kans. Ody Velanas kopt een goed aangesneden voorzet van Milan Vanacker richting het doel van Rody de Boer. De doelman weet nog net een handje achter de bal te krijgen om de openingstreffer te voorkomen.

Debutant Jarchinio Antonia, die een half uur voor tijd inviel, zorgde voor wat extra gevaar richting het doel van Roda JC. Zo bood hij eerst opnieuw de kans aan Velanas, die nu net naast mikte. Niet veel later kreeg Antonia zelf een kans, maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen.

Het venijn zat hem qua kansen in ieder geval in de staart. Beide ploegen kregen de kans om de wedstrijd in de slotfase naar zich toe te trekken. Uiteindelijk moest NAC genoegen nemen met een gelijkspel. Over de hele wedstrijd gezien was dat het enige terechte resultaat.

Aanstaande maandag staat het uitduel met Jong Ajax op het programma, waar NAC met een uitverkocht uitvak opzoek zal gaan naar drie punten.

(bron: nac.nl)