Datum: vrijdag 28 februari 2020, 22:08 - Auteur: Redactie

NAC Breda geeft punten weg in de ‘Kleine Klassieker’

NAC is er niet in geslaagd de zegereeks een goed vervolg te geven. Vrijdagavond kwam de ploeg van trainer Peter Hyballa in Nijmegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen N.E.C. Namens de Geel-Zwarten was Arno Verschueren trefzeker.

Hyballa voerde ten opzichte van de wedstrijd tegen Almere City (1-0) één wijziging door in de basiself. Yassine Azzagari moest op de bank plaatsnemen, Pele van Anholt keerde terug in de basis.

In het Goffertstadion kreeg N.E.C. de eerste kans. Jonathan Okita brak door op rechts en kreeg de bal voor. De aanvaller vond echter geen teamgenoot, waardoor NAC goed weg kwam. De ploeg uit Breda kreeg vervolgens meer en meer de overhand. Zo waren er kansen via Finn Stokkers en Robin Schouten.

Ook Mounir El Allouchi deed een poging. Na een goede actie op de achterlijn van Jordan van der Gaag mikte de middenvelder nèt naast. Na een halfuur spelen waren er nog meer mogelijkheden voor De Parel van het Zuiden. Pele van Anholt kreeg nog de grootste mogelijkheid in de eerste helft. Na een voorzet van Arno Verschueren kreeg van Anholt de bal uit een moeilijke hoek niet in het Nijmeegse doel. Mede daardoor stond er na 45 minuten spelen 0-0 op het scorebord.

Na rust was het opnieuw de ploeg van trainer Hyballa die het overwicht had. Dat betaalde zich na een uur spelen uit. Verschueren probeerde het van een meter of 25 en verschalkte doelman Mattijs Branderhorst: 0-1.

Na de 0-1 was het vooral NAC dat aanspraak maakte op een tweede goal. Echter viel de laatste goal van de wedstrijd aan de andere kant. Tien minuten voortijd was het Zian Flemming die de 1-1 op het scorebord schoot. NAC ging nog op jacht naar de winnende goal. Die viel echter niet meer, waardoor de punten gedeeld werden.

(bron: nac.nl)

NEC – NAC Breda 1-1 (0-0) 0-1 Verschueren, 1-1 Flemming.