Datum: vrijdag 16 februari 2024, 23:50 - Auteur: Redactie

NAC Breda kan niet winnen bij hekkensluiter Telstar

In de Keuken Kampioen Divisie blijft NAC Breda ploeteren. Vrijdagavond werd er geremiseerd op het gras van de gedeelde nummer laatst Telstar.

Roy Kuijpers ontbrak vanwege een blessure, waardoor Jean-Paul van Gastel een wijziging door moest voeren in zijn basiself. Sigurd Haugen was de vervanger van de buitenspeler. Ook Matthew Garbett was niet fit genoeg om vandaag in actie te komen. Mooier nieuws was de terugkeer van Boris van Schuppen in de wedstrijdselectie. De middenvelder kwam voor het laatst in actie op 25 april 2023, waarna hij een zware blessure opliep.

NAC kreeg al vroeg in de wedstrijd twee goede kansen op de openingstreffer. Een afstandsschot van Janošek en een poging van Lucassen waren beiden een prooi voor doelman Ronald Koeman. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg ook al vroeg een mogelijkheid, maar de inzet van Jay Kruiver ging over het doel van Kortsmit.

In de achtste minuut kreeg NAC een flinke domper te verwerken, toen oude bekende Danny Bakker Telstar uit een corner op voorsprong schoot. NAC moest in de achtervolging: 1-0.

Groots was het zeker niet wat NAC in de eerste helft liet zien, maar de ploeg van Jean-Paul van Gastel wist wel tot kansen te komen. Eerst was het Sigurd Haugen die de bal net voorlangs schoot, even later was het Elías Már Ómarsson die de bal in een één op één situatie op de paal schoot. Het zat NAC ook niet altijd mee in het eerste bedrijf.

Ook de tweede helft was van NAC-zijde niet om over naar huis te schrijven. NAC kwam moeilijk tot kansen en gaf zelf wel een aantal kansen weg. Het doel van Ronald Koeman jr. werd nauwelijks onder vuur genomen.

Wanneer NAC met het nodige kunst en vliegwerk in de zestien van de thuisploeg wist te komen, stond het vizier van de aanvallers niet op scherp. Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok bracht Van Gastel Tom Boere binnen de lijnen. Dat bleek een goede zet want de aanvaller stond nog geen tien minuten in het veld of hij wist de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Aimé Omgba liep goed weg in de diepte en legde de bal op tijd af op de meegelopen Boere: 1-1 en nog een kwartier te spelen.

In de slotfase bleef NAC slordig en dus wisten ze de zo gewenste winnende treffer niet te maken. Maandag mag NAC op zoek naar eerherstel als Cambuur op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion.