Datum: dinsdag 29 oktober 2019, 23:46 - Auteur: Mica de Montigny

NAC knikkert Eredivisionist FC Emmen uit het bekertoernooi

Zaterdagavond zit NAC Breda eindelijk weer in het bekertoernooi. Dinsdagavond wonnen de Brabanders namelijk van FC Emmen.

Maar liefst vijf jaar lang ploeterde NAC in de beker. Nooit werd meer de tweede ronde bereikt, maar dinsdag leek alles anders. De wil om in de koker te komen aanstaand weekend voor de loting van de volgende ronde straalde er vanaf. Het resulteerde na een halfuur spelen in een zeer fraaie solo van Ivan Ilic, die overzicht ook in petto had en spits Van Hooijdonk bediende. De jongeling trapte hoog en hard binnen.

En bijna leek het duel al beslist, toen Filipovic van dichtbij hard op de paal schoot. Die misser deed achteraf nog meer pijn, want Chacon maakte na buitenspel van de gasten 1-1, omdat er geen VAR was. Na rust leek Emmen de touwtjes in handen te nemen, maar kopte Riera uit een corner raak. Een nog knappere kopgoal volgde even later, toen De Leeuw prachtig scoorde. De bijna 9000 toeschouwers veerden niet veel later wederom op. Deze keer was het Stokkers (foto) met een fabelachtige kopgoal: 3-2. En daar bleef het bij.

De sfeer was ondanks een halfvol stadion puik. Zeker na de afgelopen twee nederlagen in de Keuken Kampioen Divisie een heerlijk resultaat voor de formatie van trainer Brood. Komende vrijdag wacht echter opnieuw een belangrijke wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion, als concurrent Go Ahead Eagles op bezoek komt. Alleen winnen telt dan voor de Parel van het Zuiden.

Klik hier voor een fotoserie van deze wedstrijd gemaakt door Jos Thommassen op onze Facebook-pagina

NAC Breda – FC Emmen 3-2 (1-1) 1-0 Van Hooijdonk, 1-1 Chacon, 2-1 Riera, 2-2 De Leeuw, 3-2 Stokkers.