Datum: maandag 18 januari 2021, 00:01 - Auteur: Redactie

NAC laat twee dure punten liggen in Eindhoven

NAC heeft vandaag niet weten te winnen op bezoek bij Jong PSV. Na een lastige eerste helft ging NAC met 1-0 achterstand de kleedkamer in. Vroeg in de tweede helft was het Sydney van Hooijdonk die de 1-1 binnentikte met de borst. Hierna ging NAC opzoek naar de winnende, maar die kwam er helaas niet.

In speelronde twintig speelde NAC voor het eerst in de geschiedenis een officiële wedstrijd op PSV Campus De Herdgang. Voor het duel met Jong PSV had Maurice Steijn een plaats in de basis elf ingeruimd voor de negentienjarige Ramon Hendriks. Ook Lex Immers was weer fit genoeg om vanaf de start mee te doen. Thom Haye ontbrak in de selectie vanwege een blessure.

Het eerste kwartier was het vooral aftasten voor beide ploegen. NAC kwam er één keer gevaarlijk uit via Mounir El Allouchi die vanaf een meter of twintig het Eindhovense doel onder vuur kon nemen, maar zijn inzet ging naast. In de zeventiende minuut was het Jong PSV dat de voorsprong pakte. Na een harde pegel van afstand die de paal trof, kwam de bal zo voor de voeten van Kjølø, die simpel kon binnentikken voor de 1-0.

Na een half uur spelen gooide Maurice Steijn de tactiek om. Mario Bilate kwam in het veld voor Robin Schouten en ging naast Sydney van Hooijdonk in een 3-5-2 opstelling spelen. Dit leek zich meteen uit te betalen in de gelijkmaker, maar de inzet van Mario Bilate ging net naast het doel van Delanghe. Dit betekende dat we met 1-0 achterstand de kleedkamer op moesten zoeken.

Na rust kwam NAC beter uit de startblokken. De tweede helft was amper vijf minuten oud, toen Sydney van Hooijdonk voor de gelijkmaker tekende. Het was Mounir El Allouchi die alweer zijn achtste assist van het seizoen op zijn naam kreeg met een mooie lob over de defensie. Sydney van Hooijdonk hoefde de bal slechtst licht met de borst te toucheren om de bal binnen te werken. 1-1!

Een kwartier later kreeg Immers een grote kans om NAC op voorsprong te schieten. Na een goede combinatie met Mario Bilate door de verdediging van Jong PSV, kon Immers uithalen. Hij vond helaas de paal op zijn weg. Ook de rebound was niet aan de instormende Mounir El Allouchi besteed.

In de slotfase van de wedstrijd werd het pompen of verzuipen. Hierdoor werd het slordig van beide kanten en werd de wedstrijd er niet mooier op. Veel grote kansen kwamen er niet meer en NAC moest genoegen nemen met een gelijkspel.

(bron: nac.nl)