Datum: vrijdag 1 november 2019, 23:29 - Auteur: Redactie

NAC mazzelt met gelijkmaker vanaf de stip tegen ‘GAE’

NAC Breda was vrijdagavond slecht, te slecht. Daarom was het een klein wonder dat een kansen morsend Go Ahead Eagles niet won.

Weer een gewijzigde opstelling, het deed de equipe van coach Brood geen goed. Toonbeeld van de onkunde voor rust was rechtsback Schouten. De nieuweling bakte er werkelijk helemaal niks van en het publiek zag ook dat een volgende basisplek voor hem een onaangename verrassing zou zijn. Ondanks dat weigerde het bezoek uit Deventer de trekker over te halen in de eerste helft, waarin de Bredanaars niets in de melk te brokkelen hadden.

Na rust leek het iets beter te gaan, met een kans van Dogan als voorlopig hoogtepunt. Het publiek was echter even tam als NAC en na ruim een uur spelen sloeg Corboz toe na een zeer lange solo van de uitgefloten Ugbo. Niet veel later stond het geschrokken thuispubliek op de banken. Uitblinker Corboz vloerde Dogan en Ivan Ilic schoot heerlijk binnen vanaf de stip: 1-1. De gasten kregen nog dotten van kansen, maar de punten werden gedeeld.

De achterstand op koploper Cambuur en De Graafschap blijft zodoende drie punten, omdat die concurrenten beiden op eigen veld remiseerden (0-0, red.). Volgende week volgt voor NAC het uitduel met Almere City.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina door Jos Thommassen

NAC Breda – Go Ahead Eagles 1-1 (0-0) 0-1 Corboz, 1-1 Ivan Ilic (pen.).