Datum: vrijdag 27 oktober 2023, 23:31 - Auteur: Redactie

NAC moet genoegen nemen met een punt tegen Helmond Sport

NAC heeft een punt overgehouden aan het duel met Helmond Sport. NAC kende een sterke start en was lang de bovenliggende partij. Een uitbraak van de bezoekers zorgde na een uur spelen toch voor de 0-1 van Martijn Kaars. Met nog twintig minuten spelen trok Dominik Janosek de stand gelijk door een vrije schop op schitterende wijze in de bovenhoek te schieten. NAC perste er een slotoffensief uit, maar tot een winnend doelpunt kwam het uiteindelijk niet.

Aanvoerder Cuco Martina was vandaag weer fit genoeg om te spelen en mocht meteen aan de aftrap verschijnen. Daarnaast meldde Javier Vet zich ook weer bij de selectie, hij begon op de bank. Rowan Besselink begon vandaag op de bank.

NAC liet zich in de eerste minuten meteen gelden met goed combinatiespel. Kansen werden er nog niet gecreëerd. Matthew Garbett was voor het eerst echt gevaarlijk. Hij wist de bal goed te onderscheppen op de helft van Helmond Sport en had veel ruimte voor zich. Hij haalde uit, maar zijn poging miste de juiste richting en komt recht op keeper Van der Steen af.

Leemans leverde goede corners af, maar écht gevaarlijk werden ze niet. Tot hij een variant probeerde en Janosek op rand zestien wist te bereiken. De Tsjech haalde direct uit, maar zijn poging wordt gekeerd door de keeper. De rebound zorgde voor een tweede kans, deze schoot hij over.

Na een half uur spelen behoedde Jan van den Bergh NAC voor een achterstand. Hij gooide zichzelf met een prachtige sliding voor het schot van Joseph Amuzu. De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Sigurd Haugen. Hij onderschepte zelf de bal vlak voor de goal van Helmond Sport en kwam één op één met de keeper. Hij schoot de bal rakelings naast het doel. Vlak voor rust werd grootste kans van de eerste helft gecreëerd. Sigurd Haugen kwam één op één op de keeper, maar schoot rakelings langs het Helmonds doel.

Eén goede uitbraak van Helmond Sport in de tweede helft zorgde ook meteen voor een doelpunt. Topscorer Martijn Kaars twijfelde oog in oog met Tein Troost niet en schoot de bal via de binnenkant van de rechterpaal in het doel. Hij maakte hiermee zijn negende van het seizoen.

Twee minuten later werd Helmond Sport weer gevaarlijk, ditmaal via een vrije trap op de rechterkant van de zestien. Joeri Schroijen stuurde de bal richting de rechterbovenhoek, maar zijn schot spatte op de lat uiteen.

Na zeventig minuten spelen kwam NAC op gelijke hoogte. Dominik Janosek haalde vanuit een vrije trap verwoestend uit in de verre hoek. Dit gaf de ploeg van Jean-Paul van Gastel een enorme boost en het Rat Verlegh Stadion leefde weer op. Waar NAC lange tijd in de tweede helft weinig wist te creëren, veranderde dat compleet. Kans op kans werd gecreëerd en een tweede doelpunt kwam steeds dichterbij.

In de laatste secondes kreeg Tom Boere namens NAC dé kans om de overwinning over de streep te trekken. Hij kopte de goede voorzet van Kemper nipt langs het doel. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd, beide ploegen hielden een punt over aan de wedstrijd.