Datum: vrijdag 9 september 2022, 22:02 - Auteur: Redactie

NAC moet genoegen nemen met punt in Doetinchem

NAC speelde een goede eerste helft op De Vijverberg, waarin het zich wist te belonen met een fraaie goal van Kaj de Rooij. De tweede helft nam De Graafschap het initiatief over en creëerde de thuisploeg een flink aantal kansen. Pas in de 87e braken zij de ban in de persoon van Danzell Gravenberch, waardoor NAC en De Graafschap de punten moesten delen.

Robert Molenaar koos ervoor zijn basiself niet te wijzigen na het gelijkspel tegen FC Eindhoven afgelopen week. De superboeren moesten het stellen zonder hun geroutineerde aanvoerder Siem de Jong. Die vanwege een blessure ontbrak.

De beginfase van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Er werd hard gewerkt aan beide kanten, zonder dat het tot grote kansen leed. Na een kwartier spelen werd Kaj de Rooij net binnen het strafschopgebied gehaakt. De scheidsrechter besloot niet te fluiten voor een strafschop.

Het was een eerste helft van weinig kansen. Toch kreeg NAC na een half uur spelen de uitgelegen kans om op voorsprong te komen. Jort van der Sande speelde zichzelf uitstekend vrij met een fraaie lichaamsschijnbeweging. Zijn schot van rand zestienmetergebied scheerde net langs de verkeerde kant van de paal.

In minuut 37 was dan wel de verdiende voorsprong daar voor de Parel van het Zuiden. Een voorzet van Fabio di Michele Sanchez belandde voor de voeten van Kaj de Rooij. De Rooij kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal met zijn linkervoet fraai in de bovenhoek voor de 0-1! Met deze wedstrijd ging we de rust in.

Na rust schoot de thuisploeg uit de startblokken. Eerst pegelde Benschop de bal op de laat. Enkele seconde later wist Kortsmit tot twee keer toe zijn ploeg met fraaie reddingen op de been te houden.

Ook NAC kreeg kort na rust een flinke mogelijkheid. Velanas was ervandoor aan de linkerkant en probeerde het in de korte hoek. Doelman Jurjus stond net als zijn collega aan de andere kant goed op te letten.

De gehele tweede helft stond NAC onder druk. Het vizier van De Superboeren stond niet op scherp, waardoor NAC een aantal keren met de schrik vrij kwam. Tot drie minuten voor tijd. De eindstreep was al in zicht, maar na vele kansen wist invaller Gravenberch toch de gelijkmaker binnen te schieten.

Hierna probeerde beide ploegen nog de winnende te maken, maar zover kwam het niet. NAC en De Graafshap moesten genoegen nemen met een punt.

Aanstaande maandag mag NAC op bezoek bij Jong Ajax proberen de in de slotfase opgelopen domper te verwerken.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan. Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss