Datum: maandag 12 september 2022, 22:16 - Auteur: Redactie

NAC Breda moet zijn meerdere erkennen in Jong Ajax

NAC heeft vandaag opnieuw een goede eerst helft niet het gewenste vervolg weten te geven. Een eerste helft boordevol kansen voor NAC eindigde uiteindelijk ‘maar’ in 0-1. Na rust keerde de wedstrijd volledig om en scoorde de thuisploeg drie keer.

Voor de vierde keer op rij stonden dezelfde elf namen aan de aftrap. Robert Molenaar geeft het vertrouwen aan zijn basiself. Bij de Amsterdammers ontbraken de grote namen. Zij behoorde tot de selectie van het eerste elftal dat het dinsdag opneemt tegen Liverpool.

Nadat Banzuzi al een keer gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg opdook, was de eerste echt grote kans er één voor Kaj de Rooij. Doelman Kremers schoof de bal zo bij De Rooij in de voeten. De Rooij schoot de bal rechting de verre hoek, waar een Amsterdams been hem van scoren weerhield.

NAC was de bovenliggende partij in de openingsfase en wist het overwicht ook om te zetten in kansen. Na een afgeslagen corner probeerde Lucassen het eens van grote afstand, maar hij zag zijn inzet op de paal belanden. Enkele minuten later kreeg De Rooij wederom een flinke kans, maar deze keer lag de doelman de openingsgoal in de weg.

In de 24e minuut was het dan eindelijk wel raak voor de Parel van het Zuiden. Na een goede voorzet van Kaj de Rooij stond Van der Sande als een echte spits op de goede plaats. Achter zijn standbeen langs veegde hij de bal in het doel. Een prachtgoal van Van der Sande, waarmee hij de 0-1 op het scorebord zette.

NAC bleef aandringen en ging opzoek naar de tweede. Kaj de Rooij probeerde het met een bekeken stiftje, maar zijn inzet ging net over de lat. De schade bleef dus beperkt voor Ajax. Een klein smetje op de eerste helft was het uitvallen van Boyd Lucassen. De rechtsback moest de strijd aan het einde van de eerste helft staken met een blessure.

Kort na rust gebeurde er iets dat we niet aan zagen komen. Via een rebound na een vrije schop kwam de thuisploeg op gelijk hoogte. Kik Pierie tikte de bal van dichtbij binnen, waardoor NAC opnieuw moest beginnen.

Kort hierna wordt het nog erger. NAC lijkt het helemaal kwijt de tweede helft en krijgt tot overmaat van ramp de 2-1 ook nog om de oren. Gabriel Misehouy krijgt een vrije doortocht richting Kortsmit en schiet de bal in de verre hoek. Waar NAC het de eerste helft prima voor elkaar leek te hebben, zag de wereld er nu heel anders uit.

Het duel werd onvriendelijker en met nog een kwartier spelen ontstond er een opstootje. Wat er precies gebeurde was moelijke te zien maar zowel Sontje Hansen als Sabir Agougil kregen de rode kaart en moesten dus gaan douchen.

Tien minuten voor tijd maakte Jong Ajax ook nog de derde. Invaller Giovanni kopte de bal binnen, nadat Velthuis de bal van de lijn had gehaald. Het kon dus wel degelijk nog erger.

Opnieuw speelde NAC een prima eerste helft, maar zakte het in de tweede helft te ver weg. Aanstaande vrijdag mag NAC gaan proberen deze nare smaak weg te spoelen als Jong Utrecht op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan. Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

Jong Ajax – NAC Breda 3-1 (0-1)
0-1 De Rooij, 1-1, 2-1 en 3-1 Jong Ajax.

(bron: nac.nl)