Datum: zaterdag 27 mei 2023, 22:28 - Auteur: Redactie

NAC plaatst zich met overmacht voor halve finale Play-Offs

NAC begon zeer goed in Maastricht en nam nog voor rust flink afstand van de Limburgers. Dankzij goals van Elías Már Ómarsson, Sabir Agougil en Ezechiel Banzuzi stond het na 45 minuten al 0-3. Na rust deed MVV nog wel iets terug, maar meer dan een eretreffer zat er niet voor MVV. In de slotfase pakte Roy Kortsmit een rode kaart. Hyballa had geen wisselmomenten meer, waardoor Jort van der Sande de handschoenen aan moest trekken. De spits hield zijn doel schoon en met tien man kreeg Herrmann het nog voor elkaar om de 1-4 op het scorebord te zetten.

Lang was het onzeker, maar daar stond hij dan toch echt. Elías Már Ómarsson was fit genoeg bevonden om aan de aftrap te verschijnen. Hij verving Ody Velanas, die vanwege een blessure niet bij de wedstrijdselectie zat. Verder verschenen dezelfde namen aan de aftrap als afgelopen dinsdag.

In een openingsfase waarin het vooral aftasten was van beide kanten, kreeg Garbett na tien minuten spelen de eerste echte kans van de wedstrijd. Zijn inzet ging voorlangs. Kort hierna kreeg ook de thuisploeg de eerste mogelijkheid, maar goed verdedigend werk van Anselmo Garcia Mac Nulty voorkwam een vroege achterstand.

Na een goede redding van doelman Matthys op een schot van Banzuzi, was het in minuut twintig wel raak voor NAC. Wie anders dan Elías Már Ómarsson zette NAC op voorsprong in De Geusselt. De Limburgse doelman schatte een bal verkeerd in en Ómarsson schoot de bal van grote afstand in het lege doel, 0-1!

Niet veel later verdubbelde NAC de score. Sabir Agougil strafte een fout in de opbouw van MVV genadeloos af door de bal met links tegen de touwen te schieten. NAC zat na 29 minuten op rozen!

Voor rust werd het zelfs nog mooier voor de ploeg van Peter Hyballa. Ezechiel Banzuzi denderde voor de zoveelste keer richting het doel van MVV en werd op zijn wenken bediend door Javier Vet. Banzuzi aarzelde niet en schoot de bal achter Matthys, 0-3!

Kort na het doelpunt werd het duel tijdelijk stilgelegd vanwege een beker bier op het veld. Na een korte afkoelingsperiode hervatte scheidsrechter Blank de wedstrijd en speelde NAC gedecideerd richting het rustsignaal.

Na rust ging MVV uiteraard op zoek naar een snelle goal, echter stond Roy Kortsmit een paar keer goed in de weg om dit te voorkomen. Twintig minuten voor tijd deed MVV dan wel wat terug. Dailon Livramento was de doelpuntenmakers namens MVV.

NAC hoopte rustig naar het laatste fluitsignaal te voetballen, maar dat gebeurde niet. Roy Kortsmit haalde Ruben van Bommel neer en de scheidsrechter gaf hem de rode prent. Hyballa had geen wisselmomenten meer over, waardoor Jort van der Sande de handschoenen aan trok. Hij hield zijn doel schoon en NAC wist met tien man zelfs nog de 1-4 te maken. Invaller Charles-Jesaja Herrmann was de doelpuntenmaker.

NAC verzekerde zich vandaag van deelname aan de halve finale van de Play-Offs, waarin het Emmen treft. Aanstaande woensdag neemt NAC het in het eigen Rat Verlegh Stadion op tegen de Drentenaren. Zaterdag volgt de uitwedstrijd.