Datum: vrijdag 1 maart 2024, 22:12 - Auteur: Redactie

NAC rekent thuis gemakkelijk af met Jong FC Utrecht

Vrijdagavond boekte NAC Breda zijn tweede zege op rij in de Keuken Kampioen Divisie. Jong FC Utrecht ging over de knie in het Rat Verlegh Stadion.

Jean-Paul van Gastel koos voor de derde wedstrijd op rij voor dezelfde elf namen aan de aftrap. Kortsmit verdedigde het doel. De verdediging bestond uit Boyd Lucassen, Cuco Martina, Jan van den Bergh en Manel Royo. Op het middenveld vonden we Fredrik Oldrup Jensen, Casper Staring en Aimé Omgba terug. Patriot Sejdiu, Elías Már Ómarsson en Dominik Janošek moesten voorin voor de doelpunten zorgen.

De neutrale toeschouwer werd niet verwend in de openingsfase. Toch wist NAC een aantal kansen bij elkaar te voetballen. Kansen via onder meer Omgba, Van den Berg, Sejdiu en Janošek troffen allen geen doel. Een kwartier voor rust kreeg NAC een vrije schop mee op een mooie plaats voor specialist Dominik Janošek. Hij legde aan en schoot de bal richting korte hoek, maar de bal verdween enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

In minuut 35 liet Elías Már Ómarsson het Rat Verlegh Stadion opveren met een prachtige individuele actie op de achterlijn. Hij zocht een medespeler, maar die werden afgedekt door de defensie. De IJslander besloot voor eigen succes te gaan, maar stuitte op Dithmer.

Kort voor rust kreeg NAC wat het verdiende. Aimé Omgba leverde de bal met zijn linker panklaar af bij Boyd Lucassen. De rechtsback twijfelde geen moment en nam een snoekduik richting de bal. Hij kopte de bal op fraaie wijze in de verre hoek en zette NAC op voorsprong: 1-0!

Nadat Elías Már Ómarsson even later de bal net niet tussen de palen kreeg om de voorsprong te verdubbelen, lukte dit Patriot Sejdiu kort daarna wel. Na een goede aanval viel de bal uiteindelijk voor de voeten van de Zweedse Kossovaar, die de bal tegen de touwen wist te werken: 2-0!

Met nog 25 minuten op de klok deed de ploeg van Ivar van Dinteren iets terug. Het was de eerste kans voor de bezoekers. Kortsmit bracht eerst nog redding op een inzet van dichtbij, maar kon niet voorkomen dat de rebound tegen de touwen werd gewerkt door invaller Edhart.

Gelukkig had NAC een antwoord klaar op de aansluitingstreffer. Slechts twee minuten na het doelpunt van de bezoekers lag de bal er aan de andere kant weer in. Fredrik Oldrup Jensen maakte zijn eerste in het Geel-Zwart. Hij kopte een fijn aangesneden corner van Dominik Janošek in de verre hoek: 3-1!

Misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd voltrok zich in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Boris van Schuppen maakte na lang blessureleed zijn rentree in het Rat Verlegh Stadion. Toen de jonge middenvelder aan het warmlopen was schreeuwde heel het Rat Verlegh Stadion dat Jean-Paul van Gastel hem binnen de lijnen moest brengen en daar gaf de trainer gehoor aan. Een prachtig moment voor Boris uit Breda.

NAC kreeg nog een aantal kansen, maar tot een vierde treffer kwam het niet meer. Zo werd na de overwinning op Jong AZ ook Jong FC Utrecht verslagen. Volgende week staat de volgende jongploeg al weer op het programma. Dan gaat NAC op bezoek bij Jong Ajax.