Datum: dinsdag 9 maart 2021, 22:09 - Auteur: Redactie

NAC Breda schrikt op tijd wakker na ‘revival’ Jong AZ

NAC heeft zichzelf wederom een goede dienst bewezen, door te winnen van Jong AZ. Een gemakkelijke wedstrijd was het niet, maar de punten gaan mee naar Breda. Bij rust stond NAC maandagavond al met 0-2 voor, dankzij treffers van De Rooij en Immers. Vlak na rust kwam Jong AZ terug in de wedstrijd. Binnen vijf minuten had Aboukhlal de stand eigenhandig gelijkgetrokken. Michaël Maria bezorgde NAC uiteindelijk de overwinning door in de 71e minuut zijn eerste voor NAC binnen te schieten.

Maurice Steijn koos wederom voor de bekende namen in de basiself. Voor de derde keer op rij gaf de oefenmeester exact dezelfde elf namen het vertrouwen.

Na amper twee minuten spelen kon NAC al de eerste kans van de wedstrijd noteren. Na een voorzet van Fiorini kreeg Lex Immers net niet genoeg kracht achter de bal om het doelman Sem Westerveld lastig te maken.

De wedstrijd werd in een hoog tempo afgewerkt. NAC zette vroeg druk en dat zorgde er een aantal keren voor dat NAC ver op de helft van Jong AZ de bal veroverde. Jong AZ had hier moeite mee in de eerste helft. Na twintig minuten spelen resulteerde dit dan ook in de eerste goal van de wedstrijd. Het was Kaj De Rooij die na een één-twee met Mario Bilate prachtig twee tegenstanders passeerde, om daarna de bal onder Westerveld door te schuiven. 0-1!

In de dertigste minuut was het opnieuw raak voor NAC. Lex Immers kopte een goede corner van assistenkoning Mounir El Allouchi binnen. Het was voor Immers de tweede kopgoal in een week, nadat hij vorige week ook al knap raak kopte in het duel met TOP Oss. 0-2! Dit was tevens de ruststand.

NAC kwam de tweede helft niet goed uit de startblokken. Het leek niet helemaal wakker toen Aboukhlal al na vijf minuten vogelvrij voor Nick Olij opdook en de aansluitingstreffer binnen schoot 1-2. Twee minuten later werd het zelfs al gelijk. Diezelfde Aboukhlal kreeg wederom teveel ruimte en faalde opnieuw niet oog in oog met Olij. 2-2 en NAC kon weer aan de bak.

In de fase hierna leek NAC zich te herstellen. Via El Allouchi en de ingevallen Robin Schouten werden er al wat speldenprikjes uitgedeeld en ook Lex Immers was wederom dichtbij met een kopbal. Na zeventig kreeg NAC loon naar werken. Een van richting veranderd schot van Michaël Maria plofte in het Alkmaarse doel. 2-3! En de eerste van Maria in het Geel-Zwart.

De slotfase kon NAC rustig richting het einde voetballen. Met ervaren krachten als Anco Jansen en Lex Immers is dat een kwaliteit. Er werd dan ook niet meer gescoord. NAC kwam eigenlijk niet meer echt in de problemen en zo werd vandaag alweer de zesde overwinning op rij geboekt.

Aanstaande vrijdag neemt NAC het in eigen huis op tegen Helmond Sport. In de laatste wedstrijd van de derde periode kan het nog alle kanten op. Cambuur, Go Ahead Eagles, De Graafschap en NAC maken allemaal nog aanspraak op de derde periode. Mocht Cambuur de periode winnen, zal deze naar de nummer twee uit de periode gaan, doordat Cambuur al een periodetitel op zak heeft.