Datum: dinsdag 14 december 2021, 22:53 - Auteur: Redactie

NAC stunt en knikkert FC Utrecht uit het bekertoernooi

NAC beleefde dinsdag een zeer prettige avond in het eigen Rat Verlegh Stadion. In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker kwam FC Utrecht op bezoek. In de eerste helft voetbalde NAC goed maar kwamen de bezoekers op voorsprong. In de tweede helft wist NAC de wedstrijd naar zich toe te trekken en op voorsprong te komen door twee prachtige doelpunten van Thom Haye. Met een tegendoelpunt in de 86ste minuut leek het uit te draaien op een verlenging. Echter zorgde Vieiri Kotzebue een minuut na zijn invalbeurt voor de winnende treffer in de laatste minuut.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd, tegen Almere City, waren er meerdere wijzigingen in de basis van NAC. De Rooij begon op de bank en werd vervangen door Banzuzi. Bakker en Antonia ontbraken vandaag, Rösler en Agougil begonnen daarom aan de aftrap.

In de beginfase van de wedstrijd pakte Utrecht het initiatief, waaruit de eerste kans kwam voor Dalmau, die de bal in de handen van Olij kopte. Ook NAC kreeg een grote kans. Na verlengen van Seuntjens kwam de bal bij Agougil terecht, hij schoot de bal hoog over het doel.

Na zo´n 27 minuten spelen kregen de bezoekers de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na een overtreding van Cagro op Maher, besloot scheidsrechter Lindhout de bal op de stip te leggen. Dalmau mocht aanleggen voor de strafschop maar doelman Olij maakte zijn reputatie als penaltykiller waar door de bal de keren.

Vijf minuten later kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Uit een corner van Maher kon verdediger Van der Hoorn inkoppen en Olij verschalken. Hierdoor ging FC Utrecht met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft was NAC een stuk sterker en was het op de uitbraak erg gevaarlijk. Echter was de eerste serieuze mogelijkheid wel voor de bezoekers. Balk kreeg een kopkans maar deze belandde naast het doel, ook een schot van Ramselaar ging net naast. Ondanks het aanzetten van Utrecht kreeg NAC een uitgelezen kans om gelijk te komen. Na een sterke dribbel van Velanas, die gestuit werd door een overtreding van Van der Hoorn, kreeg NAC een vrije trap. Haye ging achter de bal staan en liet zijn fenomenale traptechniek maar weer eens zien. Hij liet doelman Paes kansloos met een prachtig schot in de kruising.

Hierna was de druk van Utrecht hoog. Maar opnieuw bezweek NAC niet onder de druk en was het zelf voornamelijk op de counter gevaarlijk. Alweer liet Haye zijn klasse zien. Nadat een dribbel van De Rooij strandde, pikte Haye de bal over en begon zelf aan een dribbel. Deze dribbel eindigde net binnen het zestienmetergebied van de tegenstander, waar hij besloot uit te halen. Zijn schot vond het doel in de korte hoek achter doelman Paes, waarmee NAC op voorsprong kwam.

De kans om de voorsprong te vergroten kwam met nog tien minuten op de klok. Na een diepe bal van Seuntjens, kreeg Velanas de kans om af te werken, helaas raakte hij de paal. Ondertussen kwam FC Utrecht met tien man te staan na een overtreding van Van der Hoorn op Banzuzi, waar de verdediger van Utrecht zijn tweede gele kaart voor kreeg. Ondanks dat het met een man meer stond, kon NAC de voorsprong niet vasthouden. Uit een corner wist Utrecht-aanvaller Douvikas te scoren en de bezoekers op voorsprong te zetten. Echter was dit niet het laatste doelpunt van de wedstrijd. In de laatste minuut kwam NAC in de verdrukking, maar pakte Haye de bal op op het middenveld. Hij stuurde de ingevallen Kotzebue diep. Kotzebue ging op doelman Paes af en via het been van de doelman kwam de bal in de korte hoek terecht. Dankzij dit doelpunt won NAC deze zinderende wedstrijd van de nummer zes van de Eredivisie. Aankomend weekend zit NAC in de koker als er geloot gaat worden voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker.

Aanstaande vrijdag mag NAC weer aantreden, dan gaat het op bezoek bij ADO Den Haag.

(bron: nac.nl)

NAC Breda – FC Utrecht 3-2 (0-1)
0-1 Van der Hoorn, 1-1 en 2-1 Haye, 2-2 Douvikas, 3-2 Kotzebue.