Datum: zaterdag 14 mei 2022, 14:01 - Auteur: Redactie

NAC verliest weer en speelt ook volgend seizoen in de ‘KKD’

NAC is er niet in geslaagde de halve finale van de Play-Ofss te behalen. In het Cars Jeans Stadion was het wel de bovenliggende ploeg, maar vergat het zichzelf te belonen met een doelpunt. ADO Den Haag scoorde uit de weinige kansen wel tweemaal, waardoor zij doorgaan naar de volgende ronde.

Edwin De Graaf voerde vandaag twee wijzigingen door in zijn basisopstelling. Michaël Maria had met zijn invalbeurt afgelopen zaterdag een basisplaats afgedwongen. Hij speelde op de plaats van Banzuzi, die op de bank begon. Moreno Rutten stond vandaag op de linksachter positie, ten koste van Jethro Mashart.

De openingsfase was aftasten voor beide ploegen. Door de 1-2 van afgelopen vrijdag leken beide ploegen af te wachten wat de tegenstander zou doen. Het eerste echt gevaar van het duel, vond plaats in de achttiende minuut. Mario Bilate schoot na een goede actie van Kaj de Rooij de bal op de lat.

Verder dan enkele rommelballen na dode spelmomenten kwam de thuisploeg niet in de eerste helft. NAC kwam dat wel. Vooral in de persoon van Mario Bilate. De spits was erg aanwezig in het eerste bedrijf en creëerde een aantal goede kansen voor zichzelf. Doelman Wentges had steeds net een antwoord op zijn inzetten, waardoor we gingen rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft begon gelijk weer met een kans voor NAC, dat alles behalve kansloos was vandaag. Ody Velanas krulde de bal net over de lat. Kort hierna zag Danny Bakker een kopbal uit een corner gekeerd worden door Wentges. De toon was gelijk gezet voor de tweede helft.

De tweede helft kabbelde voort en NAC voerde de druk op, door Adiléhou naar voren te sturen als breekijzer. Een schot van Kaj de Rooij kon ternauwernood gekeerd worden door Wentges en invaller Banzuzi trof de lat op zijn weg naar de bevrijdende openingstreffer.

In minuut 76 leek het noodlot toe te slaan voor NAC. ADO Den Haag creëerde de gehele wedstrijd geen kans. De thuisploeg kwam er één keer uit en jawel, de 1-0 via een voorzet die in eigen doel werd gewerkt. Alsof dat nog niet erg genoeg was deelde Klas drie minuten later de genadeklap uit door de 2-0 te maken.

In de slotfase wist Banzuzi nog iets terug te doen door de 2-1 te maken, maar die treffer viel te laat. NAC speelt ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

(bron: nac.nl)