Datum: zaterdag 15 mei 2021, 18:44 - Auteur: Redactie

NAC vloert FC Volendam en bereikt de halve finale

NAC legde vandaag een erg goede pot op de mat. In de eerste ronde van de Play-Offs wist de ploeg van Maurice Steijn af te rekenen met FC Volendam. Dankzij doelpunten van Kaj de Rooij, Moïse Adiléhou, Lewis Fiorini en Michaël Maria wist NAC de volgende ronde van de Keuken Kampioen Play-Offs te bereiken, waarin FC Emmen of Willem II de tegenstander zal zijn.

De eerste ronde van de Keuken Kampioen Play-Offs begon NAC in dezelfde formatie als dat het de laatste drie competitieduels begon. Wel keerden Mario Bilate, Moreno Rutten en Lex Immers allen terug op de bank na een blessure. De volgende namen vormden de basiself: Olij, Schouten, Adiléhou, Malone, Hendriks, Haye, Fiorini, El Allouchi, Azarkan, Van Hooijdonk, De Rooij.

NAC startte fel en zette FC Volendam direct na het eerste fluitsignaal onder druk. Dit resulteerde dan ook in de eerste kans van de wedstrijd voor Sydney van Hooijdonk. De spits zag zijn schot helaas geblokt worden door Van de Ven.

Na vijfentwintig minuten spelen kreeg centrale verdediger Moïse Adiléhou de uitgelezen mogelijkheid om NAC op voorsprong te schieten. Na een goede corner van Mounir El Allouchi kwam de bal voor de voeten van de Beniner. Hij gaf net niet genoeg richting aan de bal om de bal achter doelman Bakker te krijgen.

Na 35 minuten spelen legt NAC de volgende aanval op de mat. De bal komt na een vlotte combinatie bij Robin Schouten terecht. Schouten geeft de bal hoog voor, die uiteindelijk bij Kaj De Rooij aankomt. De Rooij schiet de bal hard en hoog in het doel: 1-0!

Kort hierna kreeg ook Volendam een flinke mogelijkheid om te scoren. Tot vier keer toe namen de Volendammers het doel van Olij onder vuur, maar de sluitpost bewees opnieuw een meer dan betrouwbare doelman te zijn en hield zijn doel voorlopig schoon. De ruststand was 1-0 in het voordeel van De Bredanaars.

Kort na rust kwam De Parel van het Zuiden zelfs op een 2-0 voorsprong. Opnieuw een corner van El Allouchi en opnieuw viel de bal voor Moïse Adiléhou. Dit keer bleef Adiléhou wel rustig en mikte hij de bal in de verre hoek: 2-0!

NAC zat op rozen! Zeker toen Lewis Fiorini na iets meer dan een uur spelen de voorsprong vergrootte. Net toen FC Volendam het initiatief over leek te nemen, brak Adiléhou de Volendamse defensie open met een vlijmscherpe pass op Fiorini. De Schot dribbelde richting het doel en schoof de bal met de linkervoet in het doel: 3-0!

In de 78e minuut bracht Mulattieri uit het niets de spanning terug in het Rat Verlegh Stadion. De van Inter Milan gehuurde spits kreeg de bal plots voor de voeten in het Bredase zestienmetergebied. Hij twijfelde niet en schoot de bal achter Olij: 3-1.

Van slag raakte NAC niet van de tegengoal. Sterker nog, invaller Michaël Maria maakte niet veel later de 4-1. De linksback, die ditmaal inviel als middenvelder kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied. Hij kreeg veel ruimte van de defensie en schoot de bal hard een laag in het doel: 4-1!

In de blessuretijd van het duel kreeg FC Volendam nog een grote kans om de 4-2 te maken. Pol van Boekel gaf een strafschop na een overtreding. Francesco Antonucci ging achter de bal staan en schoot de bal zeker niet slecht in. Toch kwam Nick Olij als winnaar uit de strijd door de inzet van de Belg te keren.

Kort hierna volgde het eindsignaal. NAC kan terugkijken op een zeer verdienstelijke eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Play-Offs. Aanstaande donderdag volgt de halve finale van de Play-Offs, waarin FC Emmen of Willem II de tegenstander zal zijn.

(bron: nac.nl)