Datum: vrijdag 30 september 2022, 22:25 - Auteur: Redactie

NAC voor eigen publiek ten onder tegen VVV-Venlo

NAC heeft zichzelf bij het vieren van haar 110e verjaardag niet weten te trakteren op een overwinning. In een moeizame wedstrijd was VVV-Venlo uiteindelijk met 1-2 te sterk voor de Parel van het Zuiden. Na de 0-1 van Daan Huisman zette Boyd Lucassen NAC nog wel naast de Limburgers, maar het doelpunt van Carl Johansson kwam NAC niet meer te boven.

Robert Molenaar koos vandaag enigszins verrassend voor een middenveld met Alex Plat, Ezechiel Banzuzi en Boris van Schuppen. De basisplaats van Banzuzi ging ten koste van Javier Vet, die plaats moest nemen op de bank.

Ondanks dat VVV-Venlo het betere van het spel had in de beginfase, was het Banzuzi die de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Zijn kopbal belandde net over de lat op het dak van doelman Van der Gouw. Aan de andere kant kreeg VVV niet veel later een grote kans. Na gepriegel achterin kreeg Kees de Boer de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Gelukkig stond Kortsmit goed opgesteld om dit te voorkomen.

Het massaal op deze wedstrijd afgekomen publiek werd niet verwend in de eerste helft. Beide ploegen konden geen vuist maken en wisten weinig kansen te creëren. Als één van beide ploegen dan het vijandelijke zestienmetergebied in trok, was de eindpass niet goed. De ruststand was dan ook 0-0.

Na rust was het wel meteen spektakel. Eerst kreeg Jort van der Sande een flinke kopkans en een minuut later kreeg Sven Braken een opgelegde kans om de score te openen. Met een uiterste krachtsinspanning wist Lucassen dit te voorkomen.

Vijf minuten na rust was het wel raak voor de Limburgers. Daan Huisman stond vogelvrij in het zestienmetergebied en haalde de trekker over: 0-1. NAC moest in de achtervolging.

NAC was het na het doelpunt van VVV volledig kwijt en de bezoekers kwamen er steeds gevaarlijk uit. NAC mocht van geluk spreken dat het nog ‘maar’ 0-1 stond.

Toen NAC eenmaal de storm van VVV overleefd had, ging het zelf weer aan aanvallen denken. Een wereld van verschil met het eerste kwartier van de tweede helft. NAC ging volle kracht vooruit en met resultaat! In minuut 68 was het Boyd Lucassen die gewoon doorging met waar hij de laatste wedstrijd gebleven was: Scoren! Hij schoot een afgeslagen corner prachtig in de verre hoek.

Direct na het doelpunt kwam NAC ook weer met de schrik vrij. Thijme Verheijen schoot de bal van een meter of 25 kiezelhard op de lat. NAC viel aan, VVV loerde op de counter. In minuut 78 wist het één van de counters om te zetten in een doelpunt. Carl Johansson schoot de bal na opnieuw een scrimmage voor het doel in de korte hoek: 1-2.

NAC probeerde het hierna nog wel, maar kwam niet meer tot grote kansen. Door het verlies gaan de Venlonaren NAC voorbij op de ranglijst.

NAC Breda – VVV-Venlo 1-2 (0-0)
0-1 VVV-Venlo, 1-1 Lucassen, 1-2 VVV-Venlo.