Datum: vrijdag 7 april 2023, 22:10 - Auteur: Redactie

NAC wacht tot tweede helft om FC Den Bosch te vloeren

De Parel van het Zuiden nam het vrijdagavond in eigen huis op tegen FC Den Bosch. Het duurde even voordat NAC het net wist te vinden, maar het waren uiteindelijk Élias Már Ómarsson en Matthew Garbett die de stand op 2-0 bepaalde.

In het eerste Avondje NAC in vier weken tijd begon NAC met de volgende elf namen aan het duel: Roy Kortsmit, Boyd Lucassen, Javier Vet, Cuco Martina, Anselmo Mac Nulty, Victor Wernersson, Casper Staring, Matthew Garbett, Aimé Omgba, Jort van der Sande en Élias Már Ómarsson.

Het begin van de wedstrijd werden de ruim 18.000 aanwezigen niet verwend. Beide ploegen wisten niet veel te creëren. Wel had NAC het overwicht in het eerste bedrijf. Kort nadat scheidsrechter Bas Nijhuis de wedstrijd even stil had gelegd voor de ramadan eet- en drinkpauze, werd het eerste wapenfeit van de wedstrijd bewerkstelligd. Boyd Lucassen kreeg de bal voor zijn voeten en kapte zijn tegenstander uit, waardoor hij een vrije schotkans kreeg. Hij schoot de bal richting de linkerhoek, maar doelman Van der Steen had een antwoord op zijn inzet.

Vijf minuten later was het Aimé Omgba die de bal voor zijn voeten kreeg. Na een voorzet vanaf de zijkant kwam de bal via de kluts bij Omgba terecht. Hij aarzelde geen moment en schoot de bal op het doel, maar het schot miste kracht waardoor de bal in de handen van de keeper belande. Hierdoor gingen we rusten met de brilstand nog op het bord.

Kort na rust kreeg Garbett de bal aan de zijkant van het veld. Met veel bravoure snelde hij richting het doel. Net voordat hij wilde uithalen kwam hij een verdediger op zijn pad, maar met een geweldige kap speelde hij zijn tegenstander uit. Hij haalde uit maar keeper Wouter van der Steen van FC Den Bosch tikte de bal knap uit het doel.

In de 62e minuut was het gewenste doelpunt dan eindelijk daar. Garbett werd aan de zijkant de diepte ingestuurd. Net voor de bal over de achterlijn zou rollen gaf de Nieuw-Zeelander de bal hard en laag voor. Ómarsson die zichzelf met een prachtige loopactie had vrijgelopen, kon de bal intikken, 1-0!

Nog geen vijf minuten later verdubbelde NAC de voorsprong. Ómarsson speelde zijn tegenstander uit en gaf de bal goed mee aan Van der Sande. De spits was niet zelfzuchtig en behield goed het overzicht. Hij gaf de bal voor op Garbett die de bal in het doel schoof, 2-0!

Uiteindelijk kreeg NAC nog een aantal mogelijkheden om de score nog te vergroten, maar zonder resultaat. De wedstrijd eindigde in 2-0! Een goede generale richting de Brabantse Derby van volgende week tegen Willem II.

NAC Breda – FC Den Bosch 2-0 (0-0)
1-0 Omarsson, 2-0 Garbett.