Datum: zaterdag 17 augustus 2019, 00:46 - Auteur: Redactie

NAC Breda wervelt thuis voorbij Helmond Sport

NAC Breda is na vrijdagavond de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders waren thuis veel te sterk voor provinciegenoot Helmond Sport, dat na een helft al verslagen was.

Het Rat Verlegh Stadion kolkte. Al binnen twee minuten lag de openingsgoal in het vijandelijke doel. El Allouchi haalde uit, maar zag zijn schot gekeerd worden. De rebound was echter een prooi voor Stokkers: 1-0. De ploeg van trainer Brood speelde heerlijk voetbal. Combinaties, crosspasses en kansen in overvloed. Verschueren verdubbelde al rap de marge na een vlotte combo tussen El Allouchi en Dogan. El Allouchi was levensgevaarlijk en maakte er met een schot van afstand 3-0 van en toen Luka Ilic een fraaie solo uit zijn mouw schudde stond het binnen drie kwartier 4-0.

Na de thee ging het nagenoeg uitverkochte stadion er goed voor zitten, maar het werd geen vervolg van het prima spel. Invaller Mutzers maakte een minuut na rust 4-1 en pas vlak voor tijd was het uitblinker El Allouchi (foto) die tekende voor het slotakkoord. Na de 2-0-zege bij FC Dordrecht van een week eerder is zes uit twee een feit meteen riant doelsaldo een fraaie tussenbalans. De tegenstanders waren overigens geen hoogvliegers en dus komt volgende week vrijdag in Breda de eerste test. Dan is Cambuur Leeuwarden te gast voor een heuse topper.

Al met al is het verschil tussen het huidige NAC en het NAC van vorig seizoen er een van dag en nacht. Vooral leuk om naar te kijken (na rust tegen de Helmonders wat minder)  en het publiek laat dat ook gretig merken. De strijd om de eerste periodetitel is in elk geval uitstekend begonnen door de Parel van het Zuiden. Voor een fotoserie van dit duel gemaakt door onze fotograaf Jos Thommassen kunt u terecht op onze Facebook-pagina: klik hier.

NAC Breda – Helmond Sport 5-1 (4-0) 1-0 Stokkers, 2-0 Verschueren, 3-0 El Allouchi, 4-0 Luka Ilic, 4-1 Mutzers, 5-1 El Allouchi.