Datum: zaterdag 25 mei 2024, 22:56 - Auteur: Redactie

NAC wint in Emmen en staat in finale van de Play-Offs

NAC Breda won zaterdag de return van FC Emmen en staat op de drempel van de Eredivisie. Excelsior komt na het weekend al naar het Rat Verlegh Stadion voor de eerste van twee finales om promotie uit de Keuken Kampioen Divisie.

Jean-Paul van Gastel kon vandaag weer beschikken over de diensten van Boy Kemper. De linksachter keerde terug na een lichte blessure en mocht het direct weer vanaf de aftrap laten zien. Dit ging ten koste van Manel Royo, die genoegen moest nemen met een plek op de bank. Verder wijzigde de oefenmeester zijn basisopstelling niet.

NAC was de bovenliggende partij in de openingsfase en drukte dit direct uit in kansen. De eerste grote kans van het duel noteerden we nog voordat de eerste tien minuten verstreken waren. Fredrik Oldrup Jensen kopte een goed aangesneden corner van Dominik Janošek op de paal. NAC was dus al dicht bij de openingstreffer.

Enkele minuten later was het wel raak voor NAC. Sigurd Haugen werd fraai vrijgespeeld door Aimé Omgba. De spits twijfelde geen moment en schoot de bal hard en laag achter doelman Oelschlägel: 0-1! Een vroege treffer voor de ploeg van Jean-Paul van Gastel.

Twee minuten na het doelpunt van Sigurd Haugen konden de 375 meegereisde NAC-supporters weer juichen. Dit keer was het Jan van den Bergh die zijn hoofd tegen de bal kreeg na wederom een goede hoekschop van Dominik Janošek. De Belg kopte de bal goed naar beneden en de hoek in: 0-2! Na slechts veertien minuten spelen. NAC kende een droomstart in Emmen.

NAC controleerde het restant van de eerste helft. Kort voor rust mocht het niet klagen na een overtreding van Janošek, die uiteindelijk geel kreeg voor een stevige overtreding. De VAR greep niet in en zo mocht NAC ook de tweede helft starten met elf man.

Pepijn van de Merbel was nog niet echt getest. Het eerste echte gevaar voor de Emmenaren vond plaats in minuut 51. Na een ongelukkig moment in de opbouw kreeg spits Parzyszek de bal plots voor zijn voeten. Hij besloot uit te halen, maar zijn inzet miste net wat richting om echt gevaarlijk te worden.

In minuut 57 begon Roy Kuijpers aan een avontuur, iets wat hem een geweldig doelpunt opleverde. Hij dribbelde op, passeerde zijn man en schoot de bal op prachtige wijze in de bovenhoek: 0-3!

NAC overklaste FC Emmen vandaag en was op alle fronten beter. Aanstaande dinsdag staat de eerste wedstrijd van de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs op het programma. In eigen huis neemt NAC het dan op tegen Excelsior uit de Eredivisie.