Datum: dinsdag 5 september 2023, 11:33 - Auteur: Redactie

NAC wint restant gestaakte burenruzie in Tilburg

NAC schoot uit de startblokken in Tilburg. Na drie minuten spelen lag de bal al in het net. Sigurd Haugen ontsnapte aan de defensie en schoot de bal hard op de paal. Patriot Sejdiu was attent en schoof de rebound binnen. Een geweldige start dus voor de Parel van het Zuiden.

NAC bleef in de openingsfase aandringen en was nog twee maal dichtbij via Janosek en Haugen. Het tweede kwartier leek de thuisploeg beter in de wedstrijd te komen. Toch was het NAC dat nog voor het half uur de voorsprong verdubbelde. Deze keer was het Sejdiu die de paal raakte, waarna Haugen de rebound tegen de touwen schoot.

Het spel werd even onderbroken nadat er bij het juichen een aantal bekers op het veld gegooid werden. Na de onderbreking voetbalde NAC gedecideerd richting het rustsignaal zonder dat ze de Tilburgers gevaarlijk lieten worden.

Kort na rust kopte Jan van den Bergh de 0-3 tegen de touwen uit een ingestudeerde hoekschop. Kort hierna werden opnieuw voorwerpen op het veld gegooid, waarna het duel definitief gestaakt werd.

Meer informatie over het vervolg van de wedstrijd zullen we uiteraard melden wanneer dit bekend is.

UPDATE DINSDAG 5 SEPTEMBER

NAC trad met dezelfde elf namen aan die zondag waren gestart. Cuco Martina besloot niet af te reizen met het nationale elftal en beschikbaar te blijven voor het elftal van Peter Hyballa. Aan de kant van de Tilburgers wel een wijziging. De net ingevallen Jeredy Hilterman was wel afwezig vanwege internationale verplichting. Zijn vervanger in de spits was Jeremy Bokila.

Het was niet de start waar NAC op hoopte. Nadat NAC een flinke kans kreeg om er een vierde bij te prikken, lag de bal er al snel aan de andere kant in. Een kopbal van Thijs Oosting viel bij de tweede paal binnen en met nog 25 minuten op de klok was het plots 1-3.

In minuut zeventig kreeg NAC een vrije schop te nemen, die Patriot Sejdiu panklaar op het hoofd van Jan van den Bergh legde. De Belg bewees zondag al een uitstekende kopper te zijn en ook nu kopte hij de bal goed richting de kruising. Helaas belande de bal op de lat. Een aantal seconde later schoot Patriot Sejdiu de bal ook nog eens vlak langs de paal.

NAC was ineens zeer dreigend en de bal lag er dan ook snel in. Patriot Sejdiu was al gevaarlijk en zette dit nu ook om in een doelpunt. Na een goede passeeractie van Sigurd Haugen nam Sejdiu de bal van hem over. Hij dribbelde richting het Tilburgse doel en schoof de bal onder doelman Smits voor de 1-4. Met nog een kwartier op de klok leek het niet meer mis te kunnen gaan voor de Parel van het Zuiden.

De Tilburgers zaten er na het doelpunt doorheen en NAC kreeg nog kansen op meer. Zover kwam het uiteindelijk niet. Nog wel een mooi moment voor Mostapha Rached, die in de slotfase nog binnen de lijnen kwam en zijn officiele debuut maakte. NAC boekt in twee delen een heerlijk overwinning op concurrent Willem II. Eindstand: 1-4.