Datum: donderdag 14 september 2023, 22:40 - Auteur: Redactie

NAC wordt voor rust al gekraakt door VVV-Venlo

Na een hectische week besloot interim-trainer Ton Lokhoff niet veel te veranderen aan de basiself. Cuco Martina en Martin Koscelnik waren niet fit genoeg om in actie te komen. Rowan Besselink en Boyd Lucassen waren de vervangers aan de rechterkant van de defensie. Opnieuw een 4-4-2 opstelling dus, met Roy Kuijpers kort achter de spitsen.

Net als vorige week kwam NAC wederom vroeg op achterstand. Opnieuw in de vierde minuut. VVV-Venlo was ervandoor aan de linkerkant van het veld. Een afgemeten lage voorzet bereikte Levi Smans, die de bal eenvoudig binnen kon werken.

NAC was niet wakker. Weer vier minuten later lag de volgende er al in. Het doelpunt was identiek aan de eerste. Weer een lage voorzet, met als eindstation Levi Smans. NAC kende op zijn zachtst gezegd een slecht begin in Venlo.

Hierna leek NAC wakker te schrikken en begon de ploeg van Ton Lokhoff aan te vallen. Schoten van onder meer Clint Leemans, Roy Kuijpers en Patriot Sejdiu werden net niet omgezet in doelpunten. Zo effectief was de thuisploeg wel. Dat maakte het verschil in de openingsfase.

Voor rust werd het zelfs nog erger voor NAC. Waar het de Bredase aanvallers maar niet lukte een doelpunt te forceren, lukte dit aan de kant van VVV-Venlo wel. Dit keer was het Magnus Kaastrup die een corner tegen de touwen werkte.

In de rust greep Lokhoff in. Tom Boere, Sabir Agougil en Boy Kemper kwamen binnen de lijnen. Victor Wernersson, Javier Vet en Sigurd Haugen bleven in de kleedkamer achter. De wissels hadden direct het gewenste resultaat. Tom Boere had slechts twee minuten nodig om een assist achter zijn naam te zetten. Hij legde de bal terug op Janosek, die de bal binnen schoot voor de 3-1.

De wedstrijd was na de omzetting volledig gekanteld en NAC bleef drukken richting het doel van de Limburgers. Tom Boere kwam al een keer een teenlengte tekort en Sejdiu pegelde de bal een centimeter te veel naar buiten of de aansluitingstreffer stond al na een uur spelen op het bord. NAC miste dus net wat geluk in het eerste kwartier van de tweede helft.

NAC was de tweede helft veel dreigender dan het eerste bedrijf, maar het ging steeds net mis in de eindfase. NAC kwam de vroege en flinke achterstand dan ook niet meer te boven. Volgende week komt FC Emmen op bezoek en zal NAC de drie punten moeten pakken om niet nog verder achter te raken.

VVV-Venlo – NAC Breda 3-1 (3-0)
1-0, 2-0 en 3-0 VVV-Venlo, 3-1 Janosek.

(bron:nac.nl)