Datum: vrijdag 14 oktober 2022, 23:39 - Auteur: Redactie

NAC zakt verder weg na verlies tegen ADO Den Haag

NAC schoot uit de startblokken en stond al na drie minuten spelen op voorsprong. Jort van der Sande kopte keuring binnen na een voorzet van Ody Valanas. Het was de vierde van het seizoen voor de spits.

Het antwoord van ADO Den Haag liet niet lang op zich wachten. Na een voorzet vanaf rechts kon de boomlange Verheydt de bal van dichtbij achter Kortsmit koppen. Het eerste gevaar van de bezoekers betekende meteen de gelijkmaker. 

NAC bleef aandringen en creeerde twee grote kansen om wederom op voorsprong te komen. De verdediging van de ploeg van Dirk Kuyt kon ternauwenood voorkomen dat Velanas doel trof.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor NAC, maar toch wist Thomas Verheydt nog voor rust voor de 1-2 te tekenen. Opnieuw een voorzet vanaf rechts precies op het hoofd van de Haagse spits. Waar NAC het naliet om te scoren deed ADO dit wel. 1-2 was tevens de ruststand.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. NAC viel aan, ADo hield tegen en gokte op de uitbraak. De grote kansen in de tweede helft waren ondanks een aanvallender NAC toch voor de Hagenezen. De paal, de lat en Roy Kortsmit stonden een derde treffer in de weg.

NAC noteerde in de tweede helft één grote kans. Deze kwam op naam van invaller Thomas Marijnissen. Na een goede pass van Mac Nulty was de snelle Marijnissen ervandoor over de rechterflank. Oog in oog met de doelman koos hij voor de voorzet, die helaas smoorde in de verdediging.

In de slotfase zette NAC alles op alles om nog langszij te komen, maar dit liep uiteindelijk op niets uit. Aanstaande woensdag speelt NAC op Sportpark Zoudenbalch het bekerduel met USV Hercules.

(bron: nac.nl)

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

NAC Breda – ADO Den Haag 1-2 (1-2)
1-0 Van der Sande, 1-1 en 1-2 Verheydt.