Datum: donderdag 5 maart 2020, 22:36 - Auteur: Redactie

Naïef NAC Breda gaat af als een gieter in De Kuip

NAC ligt uit de strijd om de TOTO KNVB Beker. In het laatste duel voor de finale bleek Feyenoord te sterk. In De Kuip werd het 7-1.

In Rotterdam kon trainer Peter Hyballa niet beschikken over onder meer Robin Schouten. Zijn plaats werd ingevuld door Roger Riera, waardoor Nacho Monsalve in het centrum van de verdediging stond. Verder stond Boussaid na lang blessureleed voor het eerst weer terug in de basis.

NAC begon aardig in De Kuip en kreeg via Finn Stokkers de eerste kans van de wedstrijd. Zijn kopbal belandde in de handen van doelman Justin Bijlow. De ploeg van Hyballa zette vervolgens aan en verdiende drie corners op rij, maar zonder resultaat. Nadat later nog een schot van Othmane Boussaid naast ging en een poging van Mounir El Allouchi geblokt werd, kreeg Feyenoord na een kwartier spelen een vrije trap.

In het kwartier dat volgde, troffen de Rotterdammers vier keer doel. Uit de vrije trap kopte Marcos Senesi Feyenoord binnen, waarna de bal niet veel later op de stip ging. Nick Olij zat dichtbij de poging van Steven Berghuis, maar kon de 2-0 niet voorkomen. Vervolgens was het Robert Bozeník die de derde Feyenoord-goal maakte.

Nog voor rust liep de thuisploeg uit naar 5-0. Ridgeciano Haps en Berghuis scoorden. Na de pauze deed NAC wat terug via Jan Paul van Hecke. De verdediger kopte raak en zette zo de Bredase ploeg op het scorebord.

Berghuis completeerde na 52 minuten spelen zijn hattrick, door een penalty te benutten. Invaller Luciano Narsingh benutte op zijn beurt een derde penalty van de wedstrijd voor de Rotterdammers, waardoor het uiteindelijk 7-1 werd.

(bron: nac.nl)

Feyenoord – NAC Breda 7-1 (5-0) 1-0 Senesi, 2-0 Berghuis (pen.), 3-0 Bozenik, 4-0 Haps, 5-0 Berghuis, 5-1 Van Hecke, 6-1 Berghuis (pen.), 7-1 Narsingh (pen.).