Datum: zondag 9 juni 2024, 14:54 - Auteur: Redactie

Neerlandia ’31 bungelde over de rand van de afgrond, maar kantelt Tivoli en leeft nog

Voor vierdeklasser Neerlandia leek het zondag mis te gaan, maar de halve finale van de nacompetitie werd toch gewonnen van Tivoli. De club uit Dorst is nog een finale verwijderd van handhaving.

Vanaf minuut één waren de gastheren dominant aan de bal en konden ze het spel maken en dat resulteerde in een aantal grote kansen. Aanvoerder Davey Dielemans schoot vanaf een meter of 20 en raakte ongelukkig de lat, Thijs Huijben kwam in een 1-op-1-situatie met de vijandelijke doelman en wilde de bal er met een lob overheen krijgen, alleen werd zijn inzet onschadelijk gemakt. Een goede aanval over rechts, via een messcherpe voorzet van Huijben, kwam bij Dielemans terecht, maar nadat hij eerder de lat raakte, toucheerde hij nu de paal. Daarnaast kreeg Jasper Snijders ook nog twee mogelijkheden en was er een inzet van Huijben, die naast werd geschoten. Ondanks de vele kansen die de mannen van trainer John Janssens creëerden, kregen ze toch vóór rust de 0-1 tegen. Eén moment dat men niet scherp was en daardoor moest Neerlandia opeens achter de feiten aanlopen.

In de rust werd Neerlandia weer even op scherp gezet door hun trainer, met als doel om na de rust snel de gelijkmaker te produceren.  Deze kwam er; via een aanval over rechts, haalde Jasper Snijders de bal terug op de 16-meter, waar Dielemans de bal geplaatst in de hoek kon schieten. Vanaf dat moment bleven de blauwehemden hoog druk zetten en probeerden ze het baltempo hoog te houden. Uit een corner van Dielemans bleef de bal in de 16-meter hangen en via Romile Naudin kwam de bal op de paal, waardoor Luc van de Hoofden op de juiste plek stond om de bal binnen te schieten. De welverdiende 2-1 in het voordeel van de thuisclub. Daarna kregen zij nog  tal aan kansen via onder meer Huijben en invaller Dwayne van Steen, die er overigens wel vier had kunnen maken in 30 minuten speeltijd.

In de laatste paar minuten van de wedstrijd werd het af en toe nog even spannend, Tivoli pompte de ballen er vanaf achteruit in- en één keer viel de bal goed, alleen hadden de gastheren het geluk aan hun zijde dat hun speler over de bal heen schoot. “Een meer dan terechte overwinning voor ons, we mogen onszelf nu gaan opmaken voor de finale tegen Pusphaira uit Eindhoven. Een klein smetje op de wedstrijd, de afzwaaiende Van Steen, die na dit seizoen stopt, pakte onnodig een domme gele kaart, met als gevolg dat hij geschorst is in de finale, waardoor zijn seizoen als ‘topscorer’ en tijdperk bij Neerlandia ’31 1 als een nachtkaars uitgaat”, zei Dielemans tegen Voetbalinbreda.nl.

Neerlandia ’31 – Tivoli 2-1 (0-1)
0-1 Tivoli, 1-1 Davey Dielemans, 2-1 Luc van de Hoofden.