Datum: zondag 29 oktober 2023, 16:41 - Auteur: Redactie

Neerlandia ’31 en Dwayne van Steen spelen Gesta helemaal dronken

Neerlandia ’31 klom zondag het linkerrijtje van 4B in. Op het complex van Gesta in Galder haalde de ploeg uit Dorst vernietigend uit.

Zoals de uitslag doet vermoeden, was de voorbereiding van Neerlandia niet zo goed. De warming-up was slecht, de bezoekers oogden niet scherp en hadden moeite met het drassige veld. Desondanks schoten ze uit de startblokken en kwamen ze al vrij snel op een 0-1-voorsprong. Via een herovering van de tweede bal op het middenveld werd Bryan van Rijswijk in de diepte weggestuurd, die op zijn beurt Dwayne van Steen kon bedienen via een voorzet bij de tweede paal, die vrij kon inkoppen. Dit gaf een enorme boost aan de formatie van coach John Janssen, want het liep een een keer niet achter de feiten aan zoals eerder deze campagne.

De bezoekers wonnen veel tweede ballen en konden daardoor direct vooruit spelen, waardoor Gesta organisatorisch niet goed stond. Via een aanval over meerdere schijven kon uiteindelijk Luc an de Hoofden via een steekpass onze spits Van Steen vinden, die voor de 0-2 tekende. Na dat moment zakte het heel even weg bij Neerlandia; een moment dat het even niet goed stond en kon anticiperen op de tweede bal, kreeg het de 1-2 om de oren. Echter, bleven de gasten op dezelfde agressiviteit doorgaan en konden ze Gesta bij vlagen uit elkaar spelen. Uit een corner van Davey Dielemans was het wederom Van Steen, die de bal alleen op zijn hoofd moest laten vallen en hiermee een zuivere hattrick op zijn naam kon schrijven: 1-3.

Na rust ging Neerlandia op dezelfde wijze verder en daar had Gesta geen enkel antwoord op. Via wederom een aanval over meerdere schijven kon Dielemans uiteindelijk Bryan van Rijswijk vinden op de flanken, die via een voorzet Van Steen kon vinden bij de tweede paal om vrij in te tikken, hiermee tekende hij zijn vierde goal van de wedstrijd aan. De bezoekers bleven doorgaan, het baltempo was hoog en de blauwen waren nog steeds hongerig om de score verder uit te bouwen. Via een individuele actie van Van Steen op de achterlijn, kon hij de bal terugleggen op de vijf meter, waarbij Van Rijswijk de 1-5 vrij kon inschieten. Met nog een minuut of twintig op de klok, nam Neerlandia even wat gas terug. Desondanks kon de thuisclub hier geen gebruik van maken en konden de gasten zelfs de 1-6 op het scorebord laten noteren. Via een vrije trap van Dielamans vanaf de zijkant kon hij de bal bij de tweede paal aansnijden die bij Van Steen op zijn hoofd viel en daardoor zijn vijfde (!) treffer van de middag aantekenen. Het slotakkoord was voor invaller Thijs Huijben; een lange bal op Van Rijswijk werd goed teruggelegd via het hoofd en kon worden ingetikt, waardoor de 1-7 een feit was.

“Na het laatste fluitsignaal van de arbiter kregen we de complimenten van Gesta; ‘jullie waren vandaag op alle fronten veel beter dan wij’, zeiden ze. Kortom, een echte teamprestatie, ondanks de matige warming-up, hebben we ons gewenste niveau in de wedstrijd wel behaald. We krijgen nog wel te veel kansen die we onbenut laten, anders was de score zeker hoger uitgevallen. Onze spits Dwayne van Steen had het vandaag op zijn heupen, met vijf doelpunten en een assist had hij een groot aandeel in de overwinning van vandaag. Met zoals hij zelf altijd zegt; zijn voetbalgogme, kan hij een bedreiging zijn voor vele verdedigers in de vierde klasse. Achteraf onthulde de ‘iet wat zware’ Van Steen, dat hij een diepvries-pizza bij het ontbijt had gegeten. Wat mij betreft mag hij deze elke zondagochtend eten, zolang hij zijn doelpuntjes maar blijft maken”, knipoogde Davey Dielemans, toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak.

Gesta – Neerlandia ’31 1-7 (1-3)
0-1 en 0-2 Dwayne van Steen, 1-2 Gesta, 1-3 en 1-4 Dwayne van Steen, 1-5 Bryan van Rijswijk, 1-6 Dwayne van Steen, 1-7 Thijs Huijben.