Datum: zondag 18 februari 2024, 16:12 - Auteur: Redactie

Neerlandia ’31 en Molenschot sluiten ‘rode’ derby af met een remise

Neerlandia ’31 speelde zondagmiddag in 4B gelijk. Thuis tegen buurman Molenschot verzuimde de club uit Dorst de gedeelde vijfde plek te bemachigen.

Gezien de stand op de ranglijst en een korte vooruitblik op de komende wedstrijden, wisten de spelers uit Dorst wat hen te doen stond. Ze begonnen prima aan de wedstrijd, in de eerste minuut kregen ze een vrije trap rond de 16 meter mee, die door Bryan van Rijswijk in de verre hoek werd geschoten en via de binnenkant van het aluminium eruit ging. Nog geen vijf minuten later werd de wedstrijd wat grimmiger, omdat Molenschot een directe rode kaart kreeg. Desondanks hadden we toch moeite om hier van te profiteren en kreeg Tim van de Hoofden kort voor rust zijn tweede gele kaart, waardoor de gastheren ook met tien man kwamen te staan.

In de tweede helft kreeg Neerlandia iets meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde uiteindelijk in een 1-0-voorsprong. Dwayne van Steen, die na een uur spelen inviel, kwam ineens 1 op 1 met de vijandelijke doelman, die hij omspeelde en de 1-0 binnenschoot. “We konden deze voorsprong tot kort voor tijd vasthouden; we kregen een onterechte vrije trap tegen, die in de zestien bij ons viel en uit de kluts werd de 1-1 binnengeschoten. De scheidsrechter maakte er wel een hele show van, ten nadele van de wedstrijd. Gezien het spelbeeld, is 1-1 een terechte uitslag en ligt nu de focus weer op de eerstvolgende wedstrijd; uit bij Dubbeldam”, aldus Davey Dielemans tegen Voetbalinbreda.nl.

Neerlandia ’31 – Molenschot 1-1 (0-0)
1-0 Dwayne van Steen, 1-1 Lex Boemaars.