Datum: zondag 24 september 2023, 17:04 - Auteur: Redactie

Neerlandia geeft voorsprong volledig weg bij TVC Breda

Voor Neerlandia ’31 leek het een mooie zondagmiddag te worden in 4B, maar een late revival van TVC Breda gooide roet in het eten. De bezoekers uit Dorst beten alsnog in het zand in Tuinzigt ondanks de voorsprong na rust.

De aanloop naar het huidige seizoen verliep stroef voor de Bredanaars. Coach Brian Piris vertrok deze zomer net nadat hij begonnen was en Kevin Faas nam het deze maand over met Nijs Kivits. Ongetwijfeld hebben beide heren de nodige spelpatronen in hun selectie geslepen, maar de start op sportpark Kwakkelhut was matig te noemen gezien het scoreverloop. Tony Damen miste in de openingsfase een pingel.

En neerlandia nam namelijk ook nog eens de leiding, toen de bezoekers uit Dorst scoorden in de tweede helft. Toch liet TVC Breda zich niet van de wijs brengen en was het Timo Bouwmeester die de bordjes in evenwicht liet hangen. Op dat moment roken de Viola’s bloed en middenvelder Jeremy Sips, één van de steunpilaren van de laatste jaren die wél bleef, maakte de winnende treffer vanaf de stip een minuut voor tijd. Maar die winnende treffer had zomaar ongeldig kunnen zijn, toen Neerlandia een grote kopkans om zeep hielp in extremis.

Voor Faas was het dan ook een opluchting van jewelste dan zijn jonge ploeg de driepunter veiligstelde. Aan Voetbalinbreda.nl legde hij uit waarom. “In de eerste helft vergeten we onszelf te belonen met een gemiste penalty en zeker drie open kansen en gaan dan met 0-0 de rust in. We hebben ze gewaarschuwd voor die enkele momenten in de omschakeling van Neerlandia en juist dat doet zich voor in de tweede helft met een onoplettendheid bij ons. Je merkt dan wel dat het iets doet met een nieuwe en jonge groep, maar we zijn op onze manier doorgegaan en hebben karakter getoond.”

“Daarom ben ik zo opgelucht. Als we onze kansen benutten, dan sta je met rust met 3-0 voor, maar dat is ook een beetje hoe het meestal gaat. Ik ben zo trots op de jongens, ze verdienen dit en ze hebben laten zien klaar te zijn voor dit seizoen. We hebben verdiend gewonnen. Deze zege hadden we nodig. Belangrijk begin zo met die drie punten tegen deze tegenstander. We deden het niet voor minder.”

TVC Breda – Neerlandia ’31 2-1 (0-0)
0-1 Thijs Huijben, 1-1 Timo Bouwmeester, 2-1 Jeremy Sips (pen.).

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss