Datum: zondag 17 maart 2024, 16:48 - Auteur: Redactie

Neerlandia ’31 klopt Gesta en droomt van de nacompetitie

De vierde plek in 4B blijft realistisch voor Neerlandia. De ploeg uit Dorst was zondag op eigen gras te sterk voor laagvlieger Gesta.

Een ietwat druilerige zondag middag op het sportpark aan de mispelstraat te Dorst. Hier zou een strijd plaats gaan vinden tussen de blauw-witte gastheren en hun tegenstander ‘Galder en Strijbeek Ten Aanval’ of in de volksmond ook wel voetbal vereniging Gesta. Waar de Neerlandianen eerder dit seizoen met 1-7 te sterk waren voor de roodhemden, had de thuisploeg ditmaal een minder makkelijke wedstrijd. Voor rust maakte de altijd dreigende voorhoede speler Thijs Huijben echter wel de openingsgoal. Hij kwam redelijk overeen met de 1-0 thuis tegen TVC Breda. Davey Dielemans die Bryan van Rijswijk kon lanceren en na een perfecte voorzet kon Huijben de Gesta-doelman verschalken met een knappe kopbal.

En Van Rijswijk was ook bij de 2-0 weer erg belangrijk. Met een puike vrije schop sneed hij de bal ter hoogte van de vijf meter aan, waar vervolgens de altijd kopsterke Joep van Alphen de bal binnen kon knikken. Na de rust werd de pressie van Neerlandia iets minder, echter konden de heren uit Galder hier niet van profiteren. Aanvoerder Dielemans, die weer een puike wedstrijd speelde, kwam na een solo actie vanaf het middenveld zelfs nog oog in oog met de vijandelijke doelman, maar kon de captain zijn goede wedstrijd niet belonen met een goal.

Gelukkig voor de ploeg van trainer John Janssens was het uiteindelijk weer de ‘samba’ Van Rijswijk, die met een hard afstandsschot bijna de keeper van Gesta wist te verassen. Deze kon de bal nog net keren, maar daar stond Joep de Gans om de bal binnen te tikken. En zo beloonde ook hij zijn goede spel van de laatste weken met een doelpunt. Vervolgens werden er een aantal wissels doorgevoerd. De bezoekers uit Galder kwamen via een standaard-situatie in scoringspositie en hun laatste man tikte een vrije trap vanaf de zijkant langs doelman Lars Dilven

“Op deze manier hebben we weer drie hele belangrijke punten kunnen bijschrijven. Het is mooi om te zien dat bepaalde jongens wekelijks stappen maken, dat geldt overigens ook voor het collectief”, vertelde Dwaye van Steen aan Voetbalinbreda.nl. De spits moest geblesseerd toekijken vanaf de zijlijn, maar hield de boel desondanks nauwlettend in de gaten.

Neerlandia ’31 – Gesta 3-1 (2-0)
1-0 Thijs Huijben 2-0 Joep van Alphen, 3-0 Joep de Gans, 3-1 Gesta.