Datum: zondag 7 april 2024, 15:38 - Auteur: Redactie

Neerlandia ’31 krijgt niets cadeau van winnend Raamsdonk

In 4B leed Neerlandia ’31 zondagmiddag een nederlaag. In Dorst kwam laagvlieger Raamsdonk een minimale zege boeken.

De spelers uit Dorst konden bij het behalen van een overwinning negen punten uitlopen op Raamsdonk, maar Neerlandia kon weinig creëren wegens het ontbreken van de juiste eindpass. Toch kregen de gastheren voor rust nog een goede kans via Thijs Huijben, die zijn directe tegenstander passeerde en met links de verre hoek werd gezocht, de vijandelijke doelman keerde echter zijn inzet en uit de rebound kon ook Joep de Gans zijn voet er net niet tegenaan zetten.

Vanuit een klutsmoment kwam Raamsdonk vervolgens op 0-1 en kort daarna hadden ze de kans om op 0-2 te komen, echter werden de blauwhemden gered door het aluminium. In de tweede helft bleven de Neerlandianen wel de druk erop houden, alleen ontbrak het wederom aan de goede eindpass en maakte men verkeerde keuzes aan de bal en kon de thuisnederlaag niet worden voorkomen door de ploeg van trainer John Janssens. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met de geblesseerd geraakte captain Davey Dielemans.

“Ondanks dit verlies hebben we als team gestreden en viel het vandaag niet onze kant op. Met nog zes wedstrijden te gaan, hebben we als doel om direct te handhaven, dit gaat een hele belangrijke periode worden voor ons. Zelf lig ik er helaas minimaal vier weken uit wegens een gebroken hand, vorige week opgelopen op de training. Daarentegen is Tim van de Hoofden weer terug na een blessuregeval van vier weken, verder hebben we een brede selectie en is iedereen van waarde dit seizoen.”

Neerlandia ’31 – Raamsdonk 0-1 (0-0)
0-1 Raamsdonk.