Datum: zondag 26 november 2023, 17:00 - Auteur: Redactie

Neerlandia ’31 verslaat HOV/DJSCR pas in de tweede helft

In 4B blijft Neerlandia maar stijgen. Zondagmiddag won de club uit Dorst van HOV/DJSCR, waardoor het nu tegen de top aanschurkt.

HOV was heel degelijk aan de bal, ze konden goed de vrije man vinden en met name op de flanken. Echter, konden ze verder weinig tot niks afdwingen, omdat de gastheren achterin als een blok stonden. Verder kregen de blauwhemden in de eerste helft een 100 procent kans via Dwayne van Steen, hij kwam 1-op-1 met de vijandelijke doelman en zag zijn inzet gekeerd worden. Daarnaast kreeg de thuisclub nog een mogelijkheid vanuit een corner Davey Dielemans, maar belandde de inzet van Bryan van Rijswijk op de paal. Ruststand: 0-0.

In de tweede helft was het spelbeeld eigenlijk gelijk aan de eerste helft, alleen ging Neerlandia nu wel effectiever met de kansen om. De bevrijdende 1-0 kwam via een lange bal vanuit achter via Jesse van Tienen, op het hoofd van spits Van Steen terecht, die knap tegendraads over de doelman heen kopte. Bij vlagen waren de Dorstenaren prima aan de bal, dat  resulteerde in de 2-0. Op het middenveld kon spelmaker Dielemans opendraaien en Van Rijswijk op de flank wegsteken, die op zijn beurt Simon Snijders kon bedienen bij de tweede paal en de bal voor het intikken had: 0-2.

Toch kon Neerlandia niet opnieuw de nul houden en moest het de aansluitingstreffer kort voor tijd incasseren: 2-1 en tevens de eindstand. “Vanuit de omschakeling hebben we vandaag kunnen profiteren. Dit is nu de derde belangrijke overwinning op rij en we staan nu op een gedeelde vierde plek. Volgende week staat de zware uitwedstrijd bij koploper Be Ready op het programma. De flow waar we nu in zitten geeft vertrouwen, maar we moeten ook realistisch blijven”, aldus captain Dielemans na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

Neerlandia ’31 – HOV/DJSCR 2-1 (0-0)
1-0 Dwayne van Steen, 2-0 Simon Snijders, 2-1 HOV/DJSCR.