Datum: zondag 26 mei 2024, 14:34 - Auteur: Redactie

Neerlandia ’31 verzaakt tegen Molenschot en moet de nacompetitie in

Lang stond Neerlandia er goed voor in 4B, maar op de slotdag ging het mis. Molenschot was zondag te sterk, waardoor de ploeg uit Dorst samen met hen de nacompetitie om lijfsbehoud in moet.

Een echte degradatiekraker, waarbij de bezoekers van coach John Janssens in het zand beten. Pijnlijk, zeker daar Neerlandia na drie kwartier aan de leiding ging dankzij doelpuntenmaker Thijs Huijben, na een sterke eerste helft. Maar de meer dan terechte voorsprong verdween in de tweede helft als sneeuw voor de zon.

“We hadden de kans om de wedstrijd te beslissen, alleen bleef de 0-2 uit. Molenschot bleef op dat moment doordrukken en kwam via een eigen doelpunt van ons op 1-1. Uiteindelijk moesten we de 2-1 kort voor tijd incasseren via een strafschop. Nu moeten we ons opladen voor de nacompetitie, de eerste wedstrijd spelen we zondag thuis tegen Groede.”

Of dit één van onze meest zure nederlagen van de laatste jaren? “Dat niet zo zeer, alleen de gevolgen geven een bittere nasmaak op dit seizoen”, doelde Davey Dielemans op de plek in de nacompetitie, toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak.

Molenschot – Neerlandia ’31 2-1 (0-1)
0-1 Thijs Huijben, 1-1 en 2-1 (pen.) Molenschot.