Datum: zondag 2 juni 2024, 17:00 - Auteur: Redactie

Neerlandia ’31 verslaat Groede en wacht nu op Tivoli

Vierdeklasser Neerlandia voorkwam zondag degradatie in de eerste ronde van de nacompetitie. De ploeg uit Dorst klopte Groede en staat in de halve finale om lijfsbehoud.

Voor eigen publiek liet de formatie van coach John Janssens er geen misverstand over bestaan. Groede werd van meet af aan de mes op zijn keel gedrukt. Neerlandia kreeg een aantal keer een 1 op 1 met de keeper en een kopbal vanaf de vijf meter, maar hij wilde er nog niet in. Tot captain Davey Dielemans een goede steekpass gaf op Bryan van Rijswijk, waarna de linksbuiten voor zijn tegenstander langs kon snijden en de bal onder de keeper doorschoof: 1-0.

In de tweede helft bleven de gastheren sterker dan de tegenstander, controleur Romile Naudin veroverde elke bal op het middenveld, waardoor zij niet aan voetballen toe kwamen. Maar toch viel er een tegendoelpunt. Een onterechte, want de bezoekers schoten op doel en hun spits stond drie meter voor keeper Lars Dilven, die veranderde de bal van richting, waarvan iedereen dacht te zien dat het met de hand was en anders was het buitenspel. De arbitrage keurde het doelpunt echer goed. Toch hadden blauwhemden binnen drie minuten een antwoord. Een splijtende pass van Jasper Snijders op Thijs Huijben, die nam de bal goed mee om de vijandelijke keeper heen en schoof hem binnen in een leeg doel. Spits Dwayne van Steen raakte daarna nog een keer de lat, maar het was vooral kwestie om de voorsprong vasthouden en dat lukte.

Doelpunten Van Rijswijk sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “We hebben eindelijk weer eens goed voetbal laten zien, dat was een tijdje geleden. Of we in een ander systeem opereerden? Die was er tegen Molenschot toen we nipt verloren ook wel, alleen toen durfden we geen fout te maken, waardoor we alleen maar lange ballen gingen spelen. We bespelen iedere tegenstander op een andere, passende manier. We kunnen meerdere formaties spelen, dus dat is ons voordeel. Tivoli is de volgende tegenstander en die kunnen hun borst natmaken.”

Neerlandia ’31 – Groede 2-1 (1-1)
1-0 Bryan van Rijswijk, 1-1 Groede, 2-1 Thijs Huijben.