Datum: zondag 9 juni 2024, 15:36 - Auteur: Redactie

Negental OVV ’67 uit de nacompetitie geknikkerd

OVV ’67 is er zondag niet in geslaagd de finale om promotie te halen. De vijfdeklasser verloor bij Boxtel, dat op hetzelfde niveau acteert, maar de manier waarop doet de club uit Oosteind extra pijn.

OVV was gebrand om de goede reeks van na de winterstop in 5B voort te zetten, maar niks werd minder waar. De belangen waren groot op het gezellig en drukke sportpark in Boxtel. Voor beide ploegen, dat was ook wel te merken, want beide teams waren in het begin voorzichtig. Al snel bleek dat de geelhemden meer kwaliteit hadden dan Boxtel, OVV had veel balbezit en was rustig op zoek naar een doelpunt, Boxtel stelde daar vaak lange ballen tegenover. Het was wachten op een doelpunt, in de 42ste minuut was het Kcun Yung met een goede actie op de achterlijn, die zijn tegenstander te slim af was en de bal voorgaf en het was Medic die de bal in het doel werkte: 0-1. De 0-1 was niet voor lang, niet veel later gaf de matig fluitende arbiter Altuntas een penalty aan de thuisploeg die zij onberispelijk binnen schoten: 1-1. Rondom de 45ste gaf Tygo van Tilburg een crossbal richting Yung, die de bal verloor en in de achtervolging moest waarbij hij een overtreding maakte
waar enkele spelers van Boxtel op reageerden en ze erop af liepen. Op dat moment ontstond er een klein opstootje tussen beide teams, maar tot schrik van van OVV kregen twee spelers een rode kaart vlak voor rust. Het bezoek stond voor een moeilijke, maar niet onmogelijke opgave met negen man en dit bleek ook wel na de rust. OVV had het betere van het spel en gaf niet op, rondom de 60ste minuut werd de bal verloren op het middenveld, waar een ogenschijnlijke overtreding aan vooraf ging en de speler van Boxtel dribbelde op en schoot van een meter of 25 op het doel en scoorde in de verre hoek: 2-1. OVV moest aan de bak en ging alles of niks spelen met negen man, ze bleven duwen en creëerden zo’n vijf 100 procent kansen, maar geen resultaat. Boxtel werd achteruit gedrukt, maar een doelpunt voor OVV bleef uit en het omgekeerde gebeurde, Boxtel schoot de 3-1 uit een corner een beetje uit de kluts binnen. De 4-1 viel om en nabij de 90ste minuut en die was voor de statistieken.
 
“Ik heb me voldoende verdiept in de tegenstander, we wisten waar wij ze pijn konden doen en hebben dit ook duidelijk besproken er was ook geen vuiltje aan de lucht. Wij hadden veel de bal en Boxtel beperkte zich tot verdedigen. Je maakt een goede goal en komt verdiend op 0-1, niet veel later valt de 1-1 uit een penalty. Een paar minuten later de overtreding van Kcun Yung op een speler van Boxtel, tot mijn verbazing trok arbiter Altuntas twee rode kaarten direct. Ik vroeg waarom, een voor Kcun de overtreding die hij maakte en de tweede was voor Jelle die zogenaamd had getrapt. Spelers van Boxtel belagen Yung en mijn spelers kwamen op voor hun teamgenoot, het was wat duwen waar Boxtel mee begon, voor de rest niks bijzonders. Maar het besluit van Altuntas om direct twee keer rood te geven in een halve finale van de play-offs past wel bij Altuntas als persoon, staat deze beste meneer bekend om. Ik ben gewaarschuwd door diverse collega’s en ik weet ook hoe deze beste man is, vooral als hij een wedstrijd moet fluiten waar ‘Turkse’ mensen spelen of in de staf zitten, onze voorzitter Cees Markus heeft ook gebeld met de KNVB afgelopen maandag voor een andere scheidsrechter, maar daar hadden ze geen boodschap  aan, dus bleef hij staan. Hoe kan een scheidsrechter moedwillig een wedstrijd kapot kan maken, deze beste man beseft niet hoeveel tijd wij erin steken om zondags te voetballen. Schandalig dat deze man nog uberhaupt wedstrijden fluit en dan al helemaal zo een belangrijke pot waar promotie op het spel staat, ongelooflijk, geen andere woorden voor”, baalde OVV-trainer Fatih Kaya in gesprek met Voetbalinbreda.nl.
 
“Al met al als ik zie hoe mijn team met negen man kei- en keihard heeft gewerkt voor een resultaat dan kan ik alleen maar trots zijn op de jongens, niet anders, met elf tegen elf hadden wij deze wedstrijd gewonnen als je zag hoeveel kansen wij met twee man minder hadden, ongekend. Het was na tien minuten al duidelijk dat wij een veel beter team hebben, maar helaas verliezen wij de wedstrijd door omstandigheden, uiteindelijk was het niet goed genoeg en moeten wij dit accepteren en doorgaan, dat is hoe ik erin sta. Twee jaar op rij nacompetitie voor promotie gespeeld, volgend jaar moeten wij voor het kampioenschap gaan, dit hebben wij ook uitgesproken met zijn allen, als je dan ziet van hoever wij komen en er keihard voor hebben gewerkt met zijn allen en wij dan op deze manier verliezen, is het natuurlijk wel zuur, maar ik kan ermee leven er zit niks anders op. De groep blijft intact en er komen twee versterkingen bij die het team ook echt gaan versterken, dit team heeft zoveel kwaliteit en heeft niks in de vijfde klasse te zoeken, dit durf ik hardop te zeggen. Wij gaan verder bouwen om ons doel te bereiken en wij zullen slagen, daar ben ik van overtuigd. Wij gaan eerst vakantie vieren en na de vakantie gaan we weer met een opgeladen batterij met een frisse groep de competitie weer starten. Wij hebben er veel zin en hopen volgend seizoen wel onze doelstelling te halen, twee keer zaten wij er dichtbij en zoals men zegt: driemaal is scheepsrecht.”
 
Boxtel – OVV ’67 4-1 (1-1)
0-1 Samir Medic, 1-1 (pen.), 2-1, 3-1 en 4-1 Boxtel.