Datum: woensdag 27 oktober 2021, 00:38 - Auteur: Mica de Montigny

VIDEO: Olij sleept NAC door penaltyserie tegen VVV

Na een lange en spannende wedstrijd wist NAC dinsdagavond laat te winnen van VVV Venlo in de beker. NAC kwam op achterstand in de eerste helft en wist dit goed te maken door en prachtige goal van Thom Haye. De stand bleef 1-1 en daardoor gingen we verlengen. Ook in de verlenging werd niet gescoord. Uiteindelijk moesten penalty’s de wedstrijd beslissen en dat gebeurde in het voordeel van NAC, na twee belangrijke reddingen van Nick Olij.

Ten opzichte van de wedstrijd van vrijdag waren er een aantal gedwongen wijzigingen bij NAC. Kotzebue was niet fit en ook Haye was niet klaar om te starten. Hierdoor begonnen Agougil en Kestens in de basis. Mashart verloor zijn plek aan Maria. Daarnaast zat de 16-jarige Ezechiel Banzuzi voor het eerst bij de selectie en mocht hij ook zijn debuut maken.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren rustig en er waren, op een hoog schot over van VVV en een afstandsschot van Azzagari na, geen grote kansen voor beide ploegen. Na twaalf minuten spelen kreeg NAC de eerste echte kans van de wedstrijd, na een voorzet van Ligeon kreeg Van Schuppen de bal voor zijn voeten, hij schoot hoog over. Twee minuten later kwam Kaj de Rooij door aan de rechterkant van het veld. Zijn voorzet ging op het doel van VVV af en werd door een verdediger van de Venlonaren richting eigen doel gewerkt, de keeper wist de bal uit het net te houden.

In de vijftiende minuut leek De Rooij even de openingstreffer te maken na een fantastische pass van Agougil. Hierna drong NAC aan en kreeg Seuntjens een grote kans na een voorzet van Van Schuppen. Na deze kans bleef het lang rustig in de eerste helft waarin NAC het initiatief had. Het creëerde nog kansen via een schot op de paal van Van Schuppen en een stiftje van De Rooij. Nog geen minuut na de kans van De Rooij kwam VVV in balbezit. Het kreeg nog geen kans in de eerste helft, maar het eerste echte schot van de bezoekers was raak. Leliendal schoot de bal in de bovenhoek.

De tweede helft had NAC vooral de bal en kreeg het ook een kans, waaronder Kestens die één op één ging op de keeper, maar hij had te veel tijd nodig. Even later kopte Velanas goed op doel na een voorzet van Maria, maar de keeper keerde deze bal goed. NAC zette veel druk op VVV en creëerde daar ook een aantal kansen uit. Echter werd VVV ook een paar keer gevaarlijk op de counter. De grootste kans voor de Limburgers was voor Schroijen. Na een diepe bal vanuit het middenveld ging hij alleen op keeper Olij af. De keeper bleef goed naar de bal kijken en had een wereldredding in huis op het stiftje van de aanvaller. Even later was de goalie weer belangrijk op schoten van Braken en Schroijen.

Zo’n vijf minuten voor tijd kreeg NAC een grote kans op de gelijkmaker. Uit een verre inworp van Rutten en doorkoppen van Seuntjens kwam de bal via de scrimmage op de paal terecht. NAC probeerde alles op alles te zetten om de gelijkmaker te maken en nam het doel van VVV meerdere malen onder vuur. Uiteindelijk lukte het ook om de gelijkmaker te maken. Invaller Haye nam na de 90ste minuut het doel onder vuur en schoot geweldig raak in de kruising. Hiermee wist NAC verlenging af te dwingen.

Ook in de verlenging was NAC de bovenliggende partij. De ingevallen Adiléhou speelde een belangrijke rol achter de spits. Even leek hij ook de winnende te maken met een heerlijk schot richting de verre hoek. Helaas belandde de bal op de paal. In de tweede helft van de verlenging kreeg Velanas nog een kopkans, deze bal kwam in de handen van de keeper terecht. Hierdoor bleef de stand gelijk en konden beide teams zich opmaken voor een spannende penaltyreeks.

In deze penaltyreeks mocht Adiléhou beginnen en hij schoot voortreffelijk raak. Hierna schoot VVV ook raak. Daarna mocht Bakker aanleggen en hij schoot ook raak. De tweede penalty van VVV werd goed uit het doel gehouden door Olij en hierdoor kwam NAC op voorsprong. Van Schuppen mocht de derde penalty nemen en schoot deze raak met een prachtige panenka. Ook Haye schoot zijn penalty binnen terwijl VVV had gemist en zodoende bracht hij NAC naar de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

(bron: nac.nl)

NAC Breda – VVV Venlo 1-1 (0-1) NAC WINT NA STRAFSCHOPPEN
0-1 VVV Venlo, 1-1 Tom Haye.