Datum: zondag 8 mei 2022, 15:30 - Auteur: Redactie

Nieuw interim-duo leidt Beek Vooruit naar monsterzege

In een ultieme poging het seizoen te redden gingen coach Marcel van Helmond en Beek Vooruit uit elkaar. Met Eric van de Wiel en assistent Wesley van Oers aan het roer moest de degradatiekraker tegen FC Tilburg gewonnen worden zondag in 2E. En zo geschiedde.

Sportpark de Heikant was een oase van voetbalgeluk. Lekker weer, een vol terras en een glansoptreden in een cruciaal gevecht met de hekkensluiter uit 013. Joost Schalk en Joep Bulkmans maakte twee goed uitgespeelde doelpunten en gaven de ruststand zo een comfortabele lading. In de tweede helft ging het helemaal los, tot blijdschap van het thuiskamp uiteraard.

Loek Schalk maakte er 3-0 van en toen de Tilburgers uit een vrije trap de 3-1 binnen knikten, besloten de Bekenaren er genoeg van te hebben. Weg met de spanning. Een horror-terugspeelbal belandde bij Loek Schalk en die maakt zulke momenten koud: 4-1. Daarna was het open huis. Joost Schalk, Loek Schalk en ook Jorn Sweres lieten het vijandelijke netje bollen.

Voor Bas Frijters, verdediger van de Bekenaren, reden om met Voetbalinbreda.nl terug te blikken op de zevenklapper. “De eerste twintig minuten ging het nog gelijk op, maar na de 1-0 waren wij heer en meester. Of we dit ook hadden gedaan met onze vertrokken coach Marcel van Helmond? Ja, dan speelden we ook met deze instelling. Er is weinig veranderd.”

“Het enige is dat we met zijn allen in overleg van Eric van de Wiel hebben besloten iets verder naar voren te spelen en dat hebben we als collectief goed gedaan. We zetten iets hoger druk in plaats van dat we inzakken.” Beek Vooruit heeft nu Madese Boys en FC Tilburg onder zich, maar moet donderdag naar titelfavoriet VOAB. De eerste stap naar handhaving is wel gezet nu.

Beek Vooruit – FC Tilburg 7-1 (2-0)
1-0 Joost Schalk, 2-0 Joep Bulkmans, 3-0 Loek Schalk, 3-1 FC Tilburg, 4-1 Loek Schalk, 5-1 Joost Schalk, 6-1 Jorn Sweres, 7-1 Loek Schalk.