Datum: zondag 12 november 2023, 20:52 - Auteur: Redactie

Advendo-revelatie Alhassane gunt Advendo eerste zege

Vorig weekend debuteerde hij al opvallend, maar zondag was hij echt los: Soala Alhassane (foto). Hij loodste Advendo op het gras van concurrent HZ ’75 naar de eerste driepunter van het seizoen.

Coach Richard Hoogkamer en zijn mannen waren vorig weekend al zo dichtbij de eerste driepunter van het seizoen (5-5 tegen Noordhoek na een 5-3-voorsprong), maar in Hooge Zwaluwe lukte het dan toch. Ondanks een dramatische start, want HZ schoot de 1-0 binnen uit een strafschop, was het de rood-witte ploeg die de wedstrijd zou kantelen. En dat was meer dan welkom. De omstandigheden waren moeilijk, met een zeer slecht veld.

En de wederopstanding van Advendo kwam vooral door Soala Alhassane (foto). Een spits die onlangs nog wegkwijnde in het tweede team van DIA en plots opdook bij Advendo vorige week. Toen scoorde hij als invaller al een goal en ook tegen HZ prikte hij raak: 1-1. Na rust zou de grote aanvaller nog twee keer prikken, waardoor hij zijn hattrick voltooide: 1-3. Alle drie assists kwamen overigens op naam van aanvoerder Kendrick Cecilia.

Hij sprak na afloop dan ook met trots tegen Voetbalinbreda.nl. “Eindelijk winnen we. Of deze overwinning terecht was? Zeker, er hadden denk ik nog meer goals kunnen vallen voor ons. We hebben deze eerste driepunter van het seizoen gevierd, dat moesten we wel, haha. We waren nog niet wakker toen zij scoorden overigens, maar na die pingel werden we scherper. En dan heb je Soala (Alhassane, red.) doe opstaat en makkelijk scoort, dat is top.”

(foto door Aissa Boughardaine)

HZ ’75 – Adendo 1-3 (1-1)
1-0 HZ ’75 (pen.), 1-1, 1-2 en 1-3 Soala Alhassane.