Datum: vrijdag 11 augustus 2023, 22:32 - Auteur: Redactie

Nieuweling Sejdiu redt punt voor NAC in extremis

De openingsfase was duidelijk wennen. Beide plogen kwamen moeilijk aan voetballen toe en het was dan ook lang wachten op de eerste echte kans. Na een kwartier spelen moest Boy Kemper de strijd staken na een ongelukkige botsing. Patriot Sejdiu mocht een dag na zijn komst gelijk zijn entree maken. Wernersson werd linksback en Thomas Marijnissen verhuisde naar de linkerkant.

Nadat FC Dordrecht al een flinke kopkans kreeg, was het Thomas Marijnissen die voor NAC tot twee keer toe de ban kon breken. Hij zag zijn inzetten gekeerd worden door doelman Luca Plogmann, waardoor de voorsprong nog uit bleef.

Ook voor Patriot Sejdiu en later Javier Vet was de uitstekende doelman een sta-in-de-weg. Toch was het niet alleen NAC dat kansen kreeg. De thuisploeg was ook een aantal keer zeer gevaarlijk. Onder andere de bedrijvige Ilias Sebaoui was gevaarlijk, maar Kortsmit stond zijn mannetje en keerde zijn inzet.

Kort voor rust kreeg NAC een domper te verwerken, toen John Hilton met een prachtig schot de openingstreffer voor zijn rekening nam. De linksachter kreeg veel ruimte en schoot de bal hard in de linkerbovenhoek. Hierdoor moest NAC na rust een minimale achterstand zien goed te maken.

Peter Hyballa besloot in de rust in te grijpen en stuurde Tom Boere en Matthew Garbett het veld in. Thomas Marijnissen en Jort van der Sanden bleven in de kleedkamer achter.

Na wat kleine kansen voor beide ploegen was daar de opgelegde kans op de gelijkmaker. Matthew Garbett werd vastgehouden, maar wist de bal toch nog bij Dominik Janošek te krijgen. De scheidsrechter floot echter te vroeg voor de overtreding, waardoor de Tsjech niet in stelling kwam.

Kort nadat zowel Kortsmit als Martina NAC op de been hielden met sterke ingrepen, werd het toch 2-0 voor de thuisploeg. Antef Tsoungui knikte een bal uit een corner tegen de touwen. Met nog twintig minuten op de klok leek een lastig verhaal te gaan worden om nog een resultaat te behalen in Dordrecht.

Toch was het niet onmogelijk. Zeker niet toen Tom Boere in het zestienmetergebied van FC Dordrecht naar de grond werd gewerkt en de scheidsrechter naar de strafschopstip wees. Dominik Janošek ging achter de bal staan en schoot binnen. 2-1 met nog ruim een kwartier te spelen.

NAC drong aan, maar ‘Dord’ werd gevaarlijk in de tegenstoot. Lang leek het niet te lukken, totdat Patriot Sejdiu in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de bal voor zijn voeten kreeg en doeltreffend uithaalde. 2-2! NAC pakte toch een punt.

FC Dordrecht – NAC Breda 2-2 (1-0)
1-0 en 2-0 FC Dordrecht, 1-2 Janosek (pen.), 2-2 Sejdiu.