Datum: zaterdag 4 februari 2023, 13:24 - Auteur: Redactie

Olympia ’60 geeft voorsprong weg en ziet RFC zegevieren

Olympia kon zaterdag geen punten bijschrijven in 4D. RFC was op eigen gras net iets te sterk voor het bezoek uit Dongen.

Ook vandaag leek zo’n scenario in de maak. De op de tweede plaats bivakkerende voetballers uit Raamsdonksveer hoopten snel korte metten te maken met het gehavende team uit Dongen. Olympia’60 had weer eens een waslijst aan afwezigen, maar ging wel volop de strijd aan. In het eerste bedrijf leek Olympia vrij eenvoudig op de been te blijven. RFC was misschien wat meer aan de bal maar Olympia was af en toe erg gevaarlijk. Na 25 minuten spelen had Sven de Jong een prachtige voorzet voor Nick van Wanrooij. Zijn kopbal werd gekeerd door de keeper. De rebound van Ayhan Uslu ging op de paal. Een minuut later toch de voorsprong. Een voorzet van Espen Voskuil, weer terug na een stevige blessure, werd door Nick van Wanrooij doeltreffend afgerond.

RFC zette een tandje bij en kon voor rust nog gelijk komen dankzij een penalty. Het was één van de weinige foutjes die de voor de rest solide verdediging van Olympia toeliet. De terechte strafschop werd onverbiddelijk tot de gelijkmaker gepromoveerd. Na rust een zelfde beeld met twee hard werkende teams zonder bijzonder voetbal op de mat te leggen. Bij Olympia’60 liet af en toe Sven de jong wat zien wat voetbaltechnisch gevraagd wordt. Toch was het RFC wat de voorsprong nam. Een verdedigende fout resulteerde in een prima voorzet die onberispelijk werd ingekopt. Ditmaal was de uitstekende keepende Jim Swanen kansloos.

Olympia’60 ging op jacht naar de gelijkmaker. Het werd hierbij een ongemakkelijke en irritante wedstrijd. Opvallend waren de vocale protesten van de RFC-spelers op elke beslissing van de scheidsrechter. Overigens liet Olympia zich hierin ook niet onbetuigd. Als beide teams hun vocale energie in voetbal hadden gestopt was het een veel betere wedstrijd geweest. In de slotfase speelde Olympia’60 va banque maar kon het de wellicht verdiende gelijkmaker niet forceren. Kansen en schoten van Stef Roovers en Ayhan Uslu troffen geen doel. Sven de Jong was nog het dichtste bij de 2-2. Hij werd diep gestuurd en stoomde op de keeper af. Zijn bekeken schuiver ging helaas net voorlangs van het RFC doel.