Datum: zaterdag 11 maart 2023, 16:35 - Auteur: Redactie

Olympia ’60 knoeit met zijn marge en bijt in het zand

Voor Olympia ’60 werd het een rampzalige zaterdagmiddag in 4D. Na een comfortabele voorsprong schoot Dubbeldam alles omver in Dongen: 2-3.

De regen- en sneeuwperiode had zaterdag een aangename onderbreking gekozen waardoor er op sportpark Crispijn onder ideale omstandigheden gevoetbald kon worden. Nadat de krijtlijnen op verzoek van de scheidsrechter nog eens extra waren aangezet kon er begonnen worden. Onder een lekker zonnetje ging Olympia’60 voortvarend van start tegen de gasten van vv Dubbeldam uit Dordrecht. Bij winst kon er een mooie stap op de ranglijst gemaakt worden. Het eerste half uur ging het ook prima. Al na een minuut of tien was er een voorsprong. Na eerst goed doorzetten van Nick van Wanrooij leek de aanval voorbij maar vanuit de kluts kwam de bal pardoes voor de voeten van Jim Swanen die de bal in het verlaten doel kon schuiven (1-0). Olympia zette hoog druk en gooide veel energie in de wedstrijd. Een snel genomen vrije trap verraste de Dordtenaren en Espen maakte koel en mooi af (2-0). Na deze vlammende periode werd het allemaal wat minder. Dubbeldam kwam meer aan de bal en kreeg ook wat kansen. Maar keeper Freek Vogels stond op zijn post. Nog voor de rust was er de Anschlußtreffer voor Dubbeldam. In de slotminuut van de eerste helft werd er slecht verdedigd en kwam de keeper te ver uit en werd met een boog verschalkt (2-1).

De voortekenen aan het einde van de eerste helft werden in de tweede helft niet gelogenstraft. Olympia was conditioneel en fysiek niet meer opgewassen en persoonlijke fouten leidde de achterstand in. In de 51 en 55e minuut sloegen de Dordtenaren genadeloos toe en stond er ineens een 2-3 achterstand op het scorebord. Ook de ingebrachte spelers Ayhan, Merlijn en Sam konden dit niet meer keren. Doordat de marge maar één doelpunt bleef, was er wel geloof in een resultaat. Maar de geleverde strijd kon de fysieke gesteldheid niet compenseren. Zere schouders, ribben, knieën en enkels zorgen niet voor lekker voetballend vermogen. Olympia zette nog een keer aan voor een slotoffensief. Daarbij werd het nog even fel waarbij Ayhan en zijn tegenstrever met rood het veld moesten verlaten. Een kopbal van Nick was het laatste wapenfeit, maar deze poging ging over het doel. Aan Trainer Mo Duzgun en zijn team de schone taak om iedereen weer op te lappen en fris te krijgen voor de derby tegen DVVC.