Datum: zaterdag 19 november 2022, 16:08 - Auteur: Redactie

Olympia ’60 rekent thuis zakelijk af met tiental Irene ’58

In 4D komt Olympia ’60 er steeds beter in. Zaterdagmiddag werd er voor eigen publiek gewonnen van Irene ’58.

Olympia trad in de ijzige kou aan tegen Irene. Een confrontatie van eerste elftallen die niet eerder had plaatsgevonden. Immers, ook Irene’58 heeft dit seizoen de overstap van zondag naar zaterdag gemaakt. Aan Olympia de taak te laten zien dat het hoger op de ranglijst thuishoort dan de huidige positie die gedeeld wordt met de tegenstander van vandaag.

Olympia startte fel en al na 4 minuten was het prijs.  Een goede voorzet werd door Sven de Jong (foto) koppend gepromoveerd tot de openingstreffer. Een lekker begin voor de mannen van trainer Mo Duzgun. Het verdere verloop van het eerste bedrijf kende een hoog tempo en een redelijk gelijk opgaande strijd. Irene kreeg wat kansjes maar keeper Jim Swanen stond steeds op zijn post. Wel jammer dat al na een minuut of twintig Joey Kleyberg het strijdtoneel geblesseerd moest verlaten. Thieu van der Bruggen was zijn prima vervanger. Olympia probeerde nog voor rust de score te verdubbelen maar inzetten van Espen Voskuil en een verdedigende actie van Irene via de eigen lat kwamen niet tot een doelpunt.

In de tweede helft trok Olympia’60 het spel wat meer naar zich toe. Onder aanvoering van de zich steeds meer als leider manifesterende Espen Voskuil werd continu de aanval gezocht. Daarbij had ook Irene last van handenbinder Merlijn Biemans die zijn snelheid goed wist te benutten. Nu kwam de beloning er wel. Espen Voskuil mocht op randje buitenspel doorkomen en maakte in de 55ste minuut beheerst 2-0 waarmee hij zijn goede spel beloonde. Bij Irene was daarna het beste er van af. Zeker na de rode kaart in de 77ste minuut na een stevige charge op Sven Noordijk leek de wedstrijd gespeeld. Invaller Nick van Wanrooij en Ayhan Uslu leken nog te zorgen voor een slotakkoord maar de derde treffer bleef uit. Olympia behaalde zo prima de drie punten en kan zaterdag met vertrouwen afreizen naar DHV om een volgende stap richting de middenmoot te maken.